5 Tips voor het verbeteren van een systeemplafond

Het is weer een nieuw maand! Welkom bij weer een nieuwe blog van AfbouwTotaal. Vandaag geven we 5 tips voor het verbeteren van een verouderd systeemplafond. Zoek jij nog een manier om je systeemplafond te ‘pimpen’? Ontdek het in deze blog van AfbouwTotaal!

Monteer het systeemplafond op de juiste manier

Een systeemplafond ziet er niet uit wanneer het ‘scheef’ en op de verkeerde manier is gemonteerd. Daarom is het zeer belangrijk dat het systeemplafond op de juiste manier wordt gemonteerd.

Dit betekent dat de indeling op maat moet zijn (dit zorgt voor gelijke pastegels aan beide zijden van de ruimte), de betonankers/schroefogen en snelhangers moeten op de goede plek zitten, de kantlatten en hoeklijnen moeten strak en gelijk worden gemonteerd tegen de muur en de hoofd- en tussenprofielen moeten op de goede hoogte worden afgehangen. Dit samen zorgt voor een systeemplafond met een strakke look.

Gebruik passende LED panelen

Hoe je de verlichting verwerkt in een systeemplafond is belangrijk voor de esthetiek van de ruimte. Zo kun je LED panels gebruiken van 600 x 600 mm die mooi als geheel in een 600 x 600 mm plafond raster passen. Je kunt ook de keuze maken voor LED spots. Die vereisen dan wel een sparing in de plafondplaat. Welke keuze maak jij?

Voordelen van LED lampen ten opzichte van gloeilampen:

  • LED is beter voor het milieu 
  • LED lampen hebben een langere levensduur
  • LED lampen verbruiken minder energie 
  • Je hebt meer mogelijkheden qua kleur met LED lampen
  • LED lampen worden veel minder warm

systeemplafond verbeteren led verlichting

600 x 600 mm LED panel in een 600 x 600 mm plafond raster.

Experimenteer met gekleurde plafondplaten

Heb jij een ruimte die wel wat warmte kan gebruiken? Of ben je gewoon opzoek naar een kleurrijke oplossing voor je systeemplafond? Maak dan de keuze voor gekleurde plafondplaten (Rockfon Color-all). Misschien heb je wel een hele mooie huisstijlkleur die je kunt gebruiken voor het plafond. Het geeft het systeemplafond een unieke uitstraling en als het op een creatieve manier wordt gedaan kan het er erg mooi uitzien.

Gebruik witte en zwarte plafondplaten

Heb je nu een standaard wit plafond? Probeer het dan te combineren met zwarte plafondplaten! Maak een dambord met witte en zwarte plafondplaten en creëer het gevoel van een racebaan! Zwarte plafondplaten staan ook wel bekend als de Rockfon Cinema/Black.

5 tips om een systeemplafond te verbeteren

Zie hierboven het gebruik van het ‘dambord effect’ met zwarte en witte plafondplaten.

Gebruik een passend raster voor je systeemplafond

De opbouw van een 600 x 600 mm raster geeft een hele andere ‘look’ aan een ruimte dan een 600 x 1200 mm plafond raster. Zit jouw systeemplafond in een lange smalle ruimte? Het is dan mooi om de keuze te maken voor een 600 x 1200 mm ingedeeld raster. Heeft de ruimte meer de vorm van een vierkant? Maak dan de keuze voor een 600 x 600 mm systeemplafond!

Verschillende profielen

Je kunt ook nog onderscheid maken in het gebruik van profielen voor het plafond raster. Zo zijn er verschillende maten:

Er zijn ook verschillende kleuren verkrijgbaar bij AfbouwTotaal:

Profielen kunnen ook in alle overige kleuren geleverd worden! Vraag bij ons naar de mogelijkheden!

Systeemplafondplaten bestellen!

Ben jij op zoek naar nieuwe systeemplafondplaten? Je bent op het juiste adres! Bij AfbouwTotaal hebben we een groot assortiment aan verschillende systeemplafondplaten. Ontdek welke het beste bij jouw ruimte past!

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!