Akoestische plafondeilanden monteren

Waarom kiezen voor akoestische plafondeilanden?

Verbeterde geluidskwaliteit

Akoestische plafondeilanden monteren zorgt voor een duidelijke verbetering van de geluidskwaliteit in een ruimte door geluid te absorberen en te dempen. Dit vermindert echo’s en galm, wat vooral belangrijk is in ruimtes waar veel mensen samenkomen, zoals kantoren, vergaderruimtes, scholen en restaurants.

 • Geluidsabsorptie: De akoestische eigenschappen van plafondeilanden zijn getest en gecertificeerd volgens internationale standaarden. Ze bieden hoge geluidsabsorptie met absorptiewaarden die variëren afhankelijk van de afhanghoogte en paneelgrootte.
 • Efficiënte geluidsdemping: Akoestische plafondeilanden zijn ontworpen om geluid te dempen en een rustige omgeving te creëren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende akoestische behoeften.

Visuele waarde

Naast de functionele voordelen draagt het monteren van akoestische plafondeilanden ook bij aan de uitstraling van een ruimte. Ze zijn beschikbaar in verschillende vormen en kleuren, waardoor je meer keuze hebt om iets creatiefs samen te stellen.

 • Diverse ontwerpen en kleuren: Akoestische plafondeilanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen, waardoor ze in elk interieur passen en de uitstraling van de ruimte verbeteren.
 • Hoge kwaliteit en afwerking: Akoestische plafondeilanden bieden niet alleen uitstekende akoestische prestaties, maar ook een hoogwaardige afwerking met diverse kleurenopties, wat zorgt voor een visueel aantrekkelijke oplossing.
 • Flexibiliteit in ontwerp: Het monteren van akoestische plafondeilanden biedt de mogelijkheid om verschillende lagen en hoeken te creëren. Het geeft de ruimte een moderne uitstraling. Dankzij de flexibiliteit kunt u plafondeilanden eenvoudig aanpassen aan specifieke ontwerpbehoeften en -voorkeuren.
Akoestische plafondeilanden monteren

Een voorbeeld van hoe akoestische plafondeilanden functionele voordelen bieden en ook bijdragen aan de uitstraling van de ruimte.

Wat heb ik allemaal nodig bij het monteren van plafondeilanden?

Stapsgewijze installatiehandleiding

Het monteren van akoestische plafondeilanden vereist een zorgvuldige aanpak om de beste resultaten te bereiken. Hier is een gedetailleerde stapsgewijze handleiding:

1. Voorbereiding van de werkruimte:

 • Zorg voor een schone en opgeruimde werkruimte.
 • Meet de ruimte nauwkeurig en markeer de bevestigingspunten op het plafond.

2. Benodigde gereedschappen en materialen:

 • Rolmaat, waterpas, potlood en/of laser
 • Boormachine en boren passend bij de pluggen
 • Snijgereedschap zoals een stanleymes of decoupeerzaag
 • Schroeven, pluggen en betonankers
 • Ladder of (rol)steiger
 • Veiligheidsuitrusting zoals handschoenen en veiligheidsbril

3. Installatie van de ophangsystemen:

 • Bevestig de ophangpunten volgens de instructies van de fabrikant.
 • Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de ophangsystemen correct zijn uitgelijnd.

4. Monteren van de plafondeilanden:

 • Hang de plafondeilanden aan de ophangsystemen.
 • Controleer regelmatig met een waterpas of de eilanden recht hangen.
 • Maak aanpassingen indien nodig om een perfecte uitlijning te krijgen.

Handige tips voor een succesvolle montage van akoestische plafondeilanden

Voor een succesvolle montage van akoestische plafondeilanden is het belangrijk om enkele handige tips en trucs te volgen. Hieronder staan de belangrijkste adviezen om het installatieproces soepel te laten verlopen.

Ten eerste is het essentieel om de installatiehandleiding van de fabrikant goed te lezen en nauwkeurig te volgen. Elke fabrikant kan specifieke eisen hebben voor hun producten. Daarnaast is het verstandig om met twee personen te werken, vooral bij het ophangen en uitlijnen van de plafondeilanden. Dit maakt het werk vaak gemakkelijker en veiliger.

Het gebruik van goed gereedschap is ook belangrijk. Investeren in kwaliteitsgereedschap kan de installatie een stuk eenvoudiger en efficiënter maken. Zorg er ook voor dat uw gereedschap in goede staat is.

Neem de tijd tijdens de installatie. Haastige installaties kunnen leiden tot fouten en ongelijke uitlijning. Voer elke stap zorgvuldig uit. Controleer regelmatig de uitlijning en bevestiging om eventuele problemen direct te kunnen corrigeren.

Door deze tips te volgen, kunt u akoestische plafondeilanden efficiënt monteren en profiteren van een betere geluidskwaliteit in uw ruimte.

Toepassingsgebieden voor akoestische plafondeilanden

Akoestische plafondeilanden zijn veelzijdige oplossingen voor verschillende ruimtes. Ze verbeteren de geluidskwaliteit en maken de omgeving prettiger. Hieronder bespreken we de belangrijkste plekken waar deze plafondeilanden hun voordelen laten zien.

 • Kantoren en bedrijfsruimtes
  Akoestische plafondeilanden verbeteren de geluidskwaliteit in kantoren en bedrijfsruimtes. Ze bevorderen zowel concentratie als communicatie, en zijn ideaal voor gebruik in recepties, vergaderruimtes en entrees.
 • Onderwijsinstellingen
  In scholen en universiteiten dragen akoestische plafondeilanden bij aan een betere leeromgeving. Door geluidsabsorptie wordt zowel de concentratie als de communicatie verbeterd.
 • Gezondheidszorg
  In ziekenhuizen en klinieken zorgen akoestische plafondeilanden voor een rustgevende omgeving. Dit helpt om stress te verminderen en de privacy van patiënten te waarborgen.
 • Woninginrichting
  In woonruimtes en thuiskantoren verbeteren akoestische plafondeilanden het wooncomfort aanzienlijk. Ze minimaliseren geluidsoverlast en creëren een rustige omgeving.
Akoestische plafondpanelen monteren

In de afbeelding is een voorbeeld te zien van akoestische plafondeilanden in een kantoor.

Welke merken van akoestische plafondeilanden zijn er?

Er zijn verschillende merken die uitstekende akoestische plafondeilanden aanbieden. Hier zijn bekende merken en hun unieke kenmerken.

Rockfon
Rockfon biedt mooie, kaderloze akoestische plafondeilanden die verkrijgbaar zijn in diverse vormen en maten in het wit. Ze zijn eenvoudig te installeren en ideaal voor kantoren, scholen en ruimtes waar een verlaagd plafond niet mogelijk is. Rockfon onderscheidt zich door hoge lichtreflectie en stofwerende eigenschappen, die zorgen voor een langere levensduur​​​​.

Ecophon
Ecophon staat bekend om duurzame akoestische oplossingen. De Ecophon Solo™ collectie heeft vrijhangende plafondeilanden met verschillende ophangsystemen. Deze plafondeilanden zijn perfect voor ruimtes waar een volledig plafond niet mogelijk is en bieden uitstekende geluidsabsorptie. Ecophon valt op door het gebruik van milieuvriendelijke materialen en creatieve ophangmogelijkheden​​.

OWA
OWA biedt akoestische plafondeilanden zoals de Selecta serie. Deze plafondeilanden combineren goede geluidsabsorptie met aantrekkelijke designs. Ze zijn geschikt voor kantoren, scholen, ziekenhuizen en woonruimtes. OWA onderscheidt zich door hoge absorptiewaarden en veel keuze in kleuren en vormen, passend bij diverse interieurontwerpen​​​​.

Hótan akoestische panelen
Naast plafondeilanden bieden wij ook Hótan akoestische panelen aan. Deze panelen bestaan uit houten latten die bij elkaar zijn geplaatst, wat zorgt voor een stijlvolle en natuurlijke uitstraling. Deze panelen zijn perfect voor gebruik in kantoren, woonruimtes en commerciële omgevingen.

Bestel akoestische plafondeilanden bij AfbouwTotaal

Bent u op zoek naar akoestische plafondeilanden of panelen? Bekijk ons assortiment van Rockfon, Ecophon, OWA en Hótan op onze webshop en vind de beste oplossing voor uw ruimte.

Voor meer informatie of advies op maat kunt u contact met ons opnemen via 085-0647296 of info@afbouwtotaal.com. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen AfbouwTotaal door ons te volgen op LinkedIn.

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!