Alles over een doorzak systeemplafond

Welkom bij weer een nieuwe blog van AfbouwTotaal. Deze keer gaan we jullie alles vertellen over een doorzak systeemplafond. Ontdek wat doorzak plafondplaten voor een effect hebben op jouw ruimte en misschien wordt het wel HET paneel voor jouw volgende verbouwing of project!

Wat is een doorzak systeemplafond?

Een doorzak systeemplafond maakt in de naam eigenlijk al duidelijk wat voor een soort plafond het is. Het is een plafond wat wordt opgebouwd in een rasterwerk van profielen. Doorzak wil zeggen dat de plafondplaten een stukje ‘doorzakken’ naar beneden waardoor de profielen minder goed zichtbaar worden.

Deze profielen zijn 15mm of 24mm breed en het zijn de dragers voor de inlegrand van een doorzak paneel. Door gebruik te maken van een 15mm systeem, wordt ervoor gezorgd dat de profielen nog minder zichtbaar zijn. De panelen voor een doorzak systeemplafond zijn in verschillende materialen verkrijgbaar, namelijk minerale wol, steenwol, gips, metaal en hout.

Een doorzak systeemplafond geeft een luxe uitstraling en het wordt vooral gebruikt in de zakelijke sfeer.  

doorzakplafond raster

Hoe wordt een doorzak systeemplafond gemonteerd?

Doorzak plafondplaten vereisen logischerwijs weer een andere montagewijze dan inleg plafondplaten. Hieronder een stappenplan voor het monteren van een doorzak systeemplafond:

  1. Randhout en randprofielen worden op hoogte gemonteerd en vormt de basis voor het plafond raster.
  2. Vervolgens wordt het raster van profielen gemonteerd.
  3. Wanneer het raster is opgebouwd en waterpas is worden de panelen er in gelegd.
  4. Dit begint bij het snijden van de passtukken. Dit is waar het anders wordt dan bij ‘normale’ inlegpanelen. Passtukken moeten op een lastigere manier worden gesneden dan normaal. Hier worden handmatig de doorzak sponningen in gesneden.
  5. De overige tegels worden er zorgvuldig ingelegd zoals bij een normaal plafond.

Welke maten zijn er voor plafondplaten doorzak?

Doorzak plafondtegels zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

  • 600x600mm
  • 600x1200mm

doorzak paneel

Er zijn niet heel veel mogelijkheden. Dit komt doordat de doorzak platen sneller gaan buigen. De platen kunnen dus niet te groot zijn want anders bezwijken ze onder hun eigen gewicht.

Voordeel en nadeel van een systeemplafond doorzak

Het voordeel van een systeemplafond doorzak is dat het een luxe en originele uitstraling geeft. Het nadeel daarentegen is dat een doorzak systeemplafond duurder is en wat meer tijd kost om te monteren. Echter met de juiste vakmensen krijg je altijd het gewenste eindresultaat.

Welke doorzak systeemplafondplaten zijn er verkrijgbaar?

er zijn veel verschillende soorten doorzak systeemplafondplaten. Hieronder een selectie van een aantal mooie platen die verkrijgbaar zijn in onze webshop:

Meer informatie over doorzak plafondplaten?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden rondom een doorzak systeemplafond? schroom dan niet om contact met ons op te nemen of direct stappen te ondernemen in onze webshop!

Bekijk hier ons volledige assortiment aan plafondplaten!

Bedankt voor het lezen van onze blog en tot de volgende maand.

Team AfbouwTotaal!

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!