Alles over een verdekt systeemplafond

Welkom bij een nieuwe blog van AfbouwTotaal! September is weer voorbij gevlogen en nu we aan het einde van de maand zijn gekomen betekent dat het weer tijd is om dieper te duiken in een nieuw onderwerp! Deze maand geven we jullie informatie over de ins en outs van een verdekt systeemplafond!

Mooie stijlvolle systeemplafonds geven een moderne uitstraling aan uw ruimte. Van snackbar tot advocatenkantoor… een systeemplafond kom je overal tegen!

Vandaag gaan we het hebben over een verdekt systeemplafond en de naadloze plafondplaten. Ontdek hieronder alle informatie over dit authentieke systeemplafond.

Wat is een verdekt systeemplafond

Systeemplafond zijn er zoals je ondertussen wel weet in vele soorten en maten. In het wereldje van de systeemplafonds kan er onderscheid worden gemaakt in 3 keuzes:

  • Doorzakkende plafondplaten
  • Inleg plafondplaten
  • Naadloze plafondplaten

Doorzakkende plafondplaten

Het woord zegt het al, dit zijn plafondplaten die net wat doorzakken onder de profielen. Hierdoor zijn de profielen van het systeemplafond veel minder goed zichtbaar. 

Inleg plafondplaten

Dit zijn de meest voorkomende plafondplaten. Deze panelen liggen simpelweg in het draagvlak van de profielen. Deze soort plafondplaten maakt de profielen volledig zichtbaar.

Naadloze plafondplaten

Dit zijn de plafondplaten waar het om draait in deze blog. Naadloze plafondplaten worden toegepast in een verdekt systeemplafond. De plafondplaten hebben zoals op de afbeelding te zien is een bijzondere vorm. Deze vorm zorgt er voor dat de platen als het ware om het profiel heen gaan waardoor je het naadloze effect creëert. 

Hoe monteer je een naadloos systeemplafond?

Benieuwd hoe de montage van een naadloos systeemplafond in zijn werk gaat?

Niks is duidelijker dan een praktische video van de naadloze plafondplaten!

T15 of T24 profielen bij een verdekt systeemplafond?

   

Bij een systeemplafond kan er onderscheid worden gemaakt in de dikte van de profielen. T24 staat voor profielen die een breedte hebben van 24mm en T15 staat voor profielen die een breedte hebben van 15mm. Logisch toch? 

T24 Profielen:

 • Worden het meeste gebruikt
 • Zijn breder dan de T15 profielen en daardoor ook stabieler
 • Zijn beter zichtbaar dan de T15 profielen

T15 Profielen:

 • Zijn smaller dan T24 profielen en daardoor minder stabiel
 • Zijn minder goed zichtbaar dan de T24 profielen
 • Worden bijna nooit aangeboden in combinatie met 600×1200 plafondplaten in verband met de stevigheid van het plafond raster

Bij een verdekt systeemplafond is het slim om na te gaan in hoe naadloos je het plafond wilt hebben. Logischerwijs is de naad bij T24 profielen groter dan bij T15 profielen. Wat beter is kan niet gezegd worden want dat is geheel afhankelijk van jouw smaak!

Verschillende naadloze plafondplaten

Ook naadloze plafondplaten komen in verschillende soorten en maten. Daarom hieronder een tweetal voorbeelden van de plafondplaten die het naadloze effect creëeren.

 • Ecophon Focus DS

Perfect voor toepassingen waar een verdekt plafond gewenst is. Eenvoudig te monteren en demonteren. De plafondplaten hebben zeer goede waardes voor uw ruimte. Een vochtbestendigheid van 95% en een geluidsabsorptie van 95% zorgen ervoor dat deze plafondplaat in vrijwel elke situatie gebruikt kan worden.

Deze plaat is ideaal voor situaties waarin er een minimale afhanghoogte is. Deze plafondplaten worden namelijk rechtstreeks tegen het bouwkundig plafond gemonteerd. Hierdoor heb je dus geen plafond raster nodig. Het nadeel? De plafondplaat is niet demonteerbaar omdat de plafondplaat verlijmd is. Wel een zeer mooie plafondplaat met goede waardes en een unieke look.

Deze plafondplaat is te bestellen bij AfbouwTotaal!

Meer informatie of advies ontvangen over een verdekt systeemplafond?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden rondom een verdekt systeemplafond? schroom dan niet om contact met ons op te nemen of direct stappen te ondernemen in onze webshop!

Bekijk hier ons volledige assortiment aan plafondplaten!

Bedankt voor het lezen van onze blog en tot de volgende maand.

Team AfbouwTotaal

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!