Alles over verlichting in een systeemplafond

Systeemplafonds zijn een populaire keuze voor kantoren, scholen, winkels en andere ruimtes. Ze bieden een strakke, moderne uitstraling en zijn eenvoudig te installeren en onderhouden. Maar bij een systeemplafond hoort natuurlijk ook verlichting.

Verlichting is een belangrijk onderdeel van een ruimte. De juiste verlichting kan een wereld van verschil maken. In dit blogartikel bespreken we daarom alles wat er komt kijken bij verlichting in een systeemplafond.

Het belang van goede verlichting

Goede verlichting is van groot belang in onder andere kantoren, scholen en ziekenhuizen. Wij zetten enkele voordelen van goede verlichting op een rij:

  • Het creëren van een passende sfeer in een ruimte
  • De productiviteit in werkruimtes verhogen
  • Het verbeteren van het welzijn van medewerkers
  • Het voorkomen van fouten en ongelukken

Wat voor verlichting is er toepasbaar in een systeemplafond?

In een systeemplafond zijn verschillende soorten verlichting mogelijk, maar de meest gebruikte zijn LED panelen, LED spots en track rail verlichting. Wij lichten deze graag voor u toe.

LED Panelen

LED panelen zijn een veel gekozen optie voor verlichting in een systeemplafond. De panelen passen namelijk perfect in het plafond. Vooral in kantooromgevingen zie je LED panelen veel terug. Vaak zijn de panelen het meest toegankelijk, omdat ze eenvoudig zijn uit te wisselen met een standaard plafondplaat en omdat het een duurzame oplossing is.

LED Panelen als verlichting in een systeemplafond

Zoals te zien is op de foto neemt het LED paneel plaats voor één van de systeemplafondplaten. Deze LED panelen zijn toepasbaar met allerlei verschillende plafondplaten. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren. Dit wil zeggen dat het paneel een verschillend licht uit kan stralen. De standaard versies hiervan zijn altijd de 4000K en de 3000K. Des te meer K (Kelvin) des te meer licht het paneel geeft.

LED Spots

Naast de LED panelen zijn de LED spots het meest verkochte product voor verlichting in een systeemplafond. Dit wordt vaker gebruikt in kleinere ruimtes, zoals WC’s of keukens. Maar de LED spots zijn ook gewoon toepasbaar in bijvoorbeeld kantoorruimtes, scholen of ziekenhuizen. Dit ziet u alleen wat minder vaak, omdat ze qua montage wat arbeidsintensiever zijn. De LED spot moet namelijk uitgesneden worden in uw plafondplaat, wat het lastiger maakt om deze te monteren.

LED Spots in een grote ruimte

Bovenstaand ziet u LED spots gemonteerd in een systeemplafond. Zoals te zien is gaat dit om een grotere ruimte. Dit is dan ook gewoon een optie. De LED spots zijn net zoals de LED panelen verkrijgbaar in verschillende kleuren 3000K en 4000K. Niet alleen de kleur is verschillend verkrijgbaar, maar ook de grootte, de hoeveelheid Lumen en verschillend design. Er is enorm veel keuze in de verscheidenheid hiervan. Op onze verlichtingspagina over de spots staat dan ook maar een klein gedeelte van ons gehele assortiment.

Track Rail verlichting

Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker track rail verlichting toegepast in systeemplafonds. Track rail verlichting is een systeem van een rails, waaraan je verschillende soorten spots kunt bevestigen. De rails kunnen gemakkelijk worden bevestigd in een systeemplafond. De spots worden bevestigd op de rails. Deze zijn verplaatsbaar en draaibaar, zodat de ideale sfeer gecreëerd kan worden.

Zwarte Track Rail verlichting voor een systeemplafond

Hierboven ziet u een voorbeeld van verlichting in een track rail. Track rail verlichting pas wat meer in een industriële look. Zo wordt track rail verlichting bijvoorbeeld toegepast in winkels, kantoorruimtes (denk aan de lunchruimte), restaurants en woonhuizen.

Verlichting voor in een systeemplafond bestellen

Bent u benieuwd naar het aanbod verlichting voor systeemplafonds? Op onze verlichtingspagina ontdekt u de mogelijkheden. Bent u echter geïnteresseerd in andere opties of heeft u een specifieke vraag naar bepaalde verlichting? Wij werken samen met een betrouwbare partner als Tronix en kunnen daarmee een enorm assortiment aanbieden. Stel uw vraag dus gerust via info@afbouwtotaal.com of 085-0647296.

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!