Alles over brandveilige plafondplaten

Hoe graag we het ook zouden willen, de kans op brand is nooit helemaal uit te sluiten. Wat we wel kunnen doen is ervoor zorgen dat de gevolgen van een brand relatief beperkt blijven. Brandveilige plafondplaten kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Ze vertragen de brand- en rookontwikkeling met als gevolg dat mensen veiliger het gebouw kunnen verlaten als er brand is. Investeren in een brandveilig plafondsysteem is dan ook beslist geen overbodige luxe. U kunt bij ons dergelijke plafondtegels online bestellen. Surft u maar eens verder en bekijk de mogelijkheden. Wilt u deskundig advies? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Kenmerken en eisen van een brandveilig systeemplafond

In de volgende stappen willen we u met name uitleggen waar uw brandveilige systeemplafond nu behoefte aan heeft. Er zijn verschillende klasse en criteria’s waar bijvoorbeeld aan voldaan moet worden. Zo hebben we hier onder de drie basiscriteria van eisen van een brandveilig systeemplafond in de EU.
R = stabiliteit (vermogen om constructieve stabiliteit te behouden)
E = vlamdichtheid (vermogen om intact te blijven)
I = thermische isolatie (vermogen om een bepaalde temperatuur te behouden aan de niet-blootgestelde kant van het bouwelement).

Deze waarden worden in minuten uitgedrukt en zo nodig naar beneden afgerond. De vaste REI-waarde is de laagste waarde van de 3 afgerond naar beneden (Bijvoorbeeld: R=90, E=60 en I=45 Totaal REI=45).

Nog een belangrijk punt is Europese klassering brandklasse. Hierin vindt u de verschillende niveaus en wat deze doen.

Europese klassering brandklassen materiaalgedrag, bijdrage van de brand praktijk beschrijving Systeemplafondplaten
A1 geen enkele bijdrage onbrandbaar Krios, Lithos, Cinema*
A2 nauwelijks bijdrage praktisch onbrandbaar Sierra, Sierra OP, Brillianto *
B zeer beperkte bijdrage zeer moeilijk brandbaar N.V.T.
C grote bijdrage brandbaar N.V.T.
D hoge bijdrage goed brandbaar N.V.T.
E zeer hoge bijdrage zeer brandbaar N.V.T.
F gevaarlijke bijdrage uiterst brandbaar N.V.T.

*dit zijn maar een aantal systeemplafondplaten in vergelijk met ons gehele assortiment. Bekijk gerust al onze systeemplafondplaten.

Zoals u dus ziet voldoen de meeste plafondplaten aan een goede brandklasse. Het verschil zit met deze panelen vooral in de glaswol isolatie op de zachtminerale Rockfon panelen. Vandaar dat deze allen bovenaan staan in de beste brandklasse. Vrijwel het gehele assortiment van Afbouw Totaal bevindt zich in brandklassse A1 of A2! Zie het kopje product informatie om te zien in welke brandklasse een systeemplafondplaat zich bevindt.

Specialist in brandveilige plafondplaten

Als specialist in plafondplaten, kunt u in onze online shop terecht voor onder meer de beste brandveilige plafondsystemen. De beste merken komen hierin terug. U koopt kwaliteit tegen een goede prijs. Ons vaste online klantenbestand zien wij als bewijs voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het fysieke bewijs zien wij dagelijks in de goed gevulde magazijnvoorraad.

Vanuit een centraal gelegen magazijn leveren wij onze brandveilige plafondplaten door heel Nederland. Hieronder noemen wij enkele plaatsen, maar ook daarbuiten zijn wij actief. De levertijd bedraagt in veel gevallen 1 tot 3 werkdagen. U kunt uw bestelde brandveilige plafondplaten ook in ons magazijn afhalen. Verder vindt u op de site onze openingstijden. Heeft u vragen of specifieke wensen op het gebied van brandveilige systeemplafonds? Of heeft u een geheel andere vraag over ons assortiment? Neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt natuurlijk ook direct online bestellen.

  • Almere
  • Amsterdam
  • Breda
  • Den Haag
  • Eindhoven
  • Nijmegen
  • Rotterdam
  • Tilburg
  • Utrecht
AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!