U heeft het misschien al wel voorbij zien komen KCS Plafondplaten.

Wat zijn dit nu precies? Zijn dit nieuwe plafondplaten? Is er een nieuwe producent op de markt? Eigenlijk zijn beide gevallen gedeeltelijk waar. Laten we beginnen om de situatie van Armstrong uit te leggen. Armstrong is jarenlang een grote producent geweest van kwalitatief goede plafondplaten. Echter werd Armstrong eind 2017 overgenomen door Knauf. In de eerste jaren werd met name de basis gelegd voor de toekomst. Hierdoor waren er voor de eind consument nog geen veranderingen merkbaar.

in 2020 werden de nieuwe plafondplaten ingevoerd wat de situatie wat lastiger maakte. De oude series en de nieuwe series liepen nog wat door elkaar heen, maar inmiddels is de oude serie niet meer leverbaar. Hier en daar hebben ook wij nog een aantal oude pakken liggen, maar geen grote hoeveelheden helaas.

De nieuwe lijn hanteert nog dezelfde namen als de oude namen. Het enige wat er tekstueel is bij gekomen is KCS (Knauf Ceiling Systems). Het belangrijkste punt is dat de plafondplaten op elkaar lijken, maar niet door elkaar te gebruiken zijn. Voorbeeld: Armstrong Sierra en KCS Armstrong Sierra zijn niet dezelfde plafondplaten. Wel is de insteek geweest om de plafondplaten zoveel mogelijk op elkaar te laten lijken. Dit betekent dat het nog steeds wel redelijk op elkaar lijkt. Echter doordat er tegenwoordig in een andere fabriek wordt geproduceerd is het verschil duidelijk zichtbaar.

Zodoende heeft u de keuze uit 2 opties kiezen om uw systeemplafond toch gelijkwaardig te laten zijn. U kunt het systeemplafond aanvullen met nieuwe plafondplaten van de KCS serie. Eventueel kunt u dan (als het gaat om meerdere ruimtes) ruimtes uitwisselen en zorgen dat u in de ene ruimte allemaal oude plafondplaten heeft en in de andere ruimte allemaal nieuwe plafondplaten. Het verschil zal dan niet erg merkbaar zijn. De 2e optie is dat u, uw oude systeemplafond vervangt door een gehele nieuwe serie zoals de KCS Armstrong Sierra. Deze lijn zal nog langdurig op de markt blijven waardoor u de komende jaren in ieder geval weer verzekerd bent van passende plafondplaten.

Uiteraard kunt u dan ook nog de keuze maken om uw plafondprofielen in uw systeemplafond ook te vervangen. Dit kan eventueel door gloednieuwe CMC plafondprofielen.

Zodoende wilde we u even een klein inzicht geven in de situatie tussen Knauf en Armstrong. Hopende dat dit wat meer duidelijkheid heeft gecreëerd. Uiteraard mocht u vragen hebben schroom niet om ons te contacteren via de mail, telefonisch, chat of whatsapp.

Tot de volgende blog!

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!