Dit zijn de beste plafondplaten voor de garage

Bij het inrichten van een garage wordt vaak gedacht aan de functionaliteit van de ruimte. Een belangrijk onderdeel dat niet over het hoofd gezien mag worden, zijn de plafondplaten. Niet alleen spelen ze een belangrijke rol in de look van een garage, maar ze dienen ook als belangrijke factor in isolatie tegen geluid en brandveiligheid. In deze blog verkennen we de beste plafondplaten voor een persoonlijke garage en een parkeergarage.

Plafondplaat voor garage toepassingsfoto

Een verouderd systeemplafond in een parkeergarage.

Het belang van de juiste plafondplaten in uw garage

De keuze voor plafondplaten in uw garage gaat verder dan enkel hoe het er uit ziet. Het draait vooral om een omgeving waar parkeren ongestoord kan plaatsvinden, zonder overlast van geluid, kou, ongewenste geuren of brand.

Criteria voor het kiezen van de plafondplaten

Het is belangrijk om te weten wat het doel is van de garage, word de garage gebruikt als werkplaats, dan moet je kiezen voor een plafondplaat die kan tegen vocht en vuil. Is er weinig licht in je garage, dan kan je beter kiezen voor een goed licht reflecterende plafondplaat.

Als het gaat om een grote parkeergarage zijn de volgende dingen belangrijk om rekening mee te houden.

  • Geluidsisolatie: Een garage is vaak een plek waar veel mensen door de dag komen om hun auto te parkeren, het is daarom belangrijk dat je daar rekening mee houd door een systeemplafond te kiezen met een goede geluidsabsorptie en isolatie.
  • Brandveiligheid: Er staan natuurlijk erg veel auto’s is parkeergarages en daarom is het erg belangrijk om rekening te houden met branduitbraak, kies daarom voor een systeemplafond met een goede brandklasse.
  • Vocht bestendigheid: Door schommelende temperaturen en kans op veel regen is het belangrijk om te kiezen voor een goed vochtbestendig systeemplafond.

Beste plafondplaten voor uw garage

Laten we enkele van de beste opties voor plafondplaten in de garage verkennen, elk met hun eigen unieke voordelen.

  • Vochtbestendige plafondplaten: Vochtbestendige plafondplaten zijn ontzettend belangrijk voor garages. Veel garages, vooral parkeergarages, hebben een plafond van beton. Dit beton kan ervoor zorgen dat kou en geluid gemakkelijk doordringen naar ruimtes erboven, zoals woningen of kantoren. Daarom is het kiezen van een systeemplafond dat goed bestand is tegen vocht geen luxe, maar een noodzaak.
  • Geluidsisolerende Plafondplaten: Speciaal ontworpen plafondplaten met geluidsisolerende eigenschappen zijn echt ideaal voor garages die direct naast woonruimtes liggen. Een plafond van beton heeft namelijk de eigenschap dat het geluid heel gemakkelijk doorlaat. Dit betekent dat als er lawaai is in de garage, zoals het starten van auto’s, het gesprek van mensen of het geluid van gereedschap, dit geluid rechtstreeks de bovengelegen leefruimtes in kan gaan. Dit kan erg storend zijn voor de mensen die daar wonen of werken. Daarom is het heel belangrijk om te kiezen voor een systeemplafond dat geluid goed kan absorberen.
  • Gemakkelijk te Onderhouden Plafondplaten: In een garage waar veel auto’s rijden is het belangrijk om een goed vuilbestendig systeemplafond te hebben, niet elk systeemplafond kan tegen water en dat maakt het schoonmaken gelijk een stuk moeilijker. Je moet een systeemplafond minimaal 1 keer per jaar schoonmaken en dan is het dus goed om te kiezen voor een vochtbestendig systeemplafond.

Type plafondplaten voor een garage

Advies nodig? Neem contact met ons op!

bouwkundig plafond in een parkeergarage

Bouwkundig plafond (geen afwerking) in een parkeergarage.

Installatie en onderhoud van plafond in garage

Wanneer de plafondplaten zijn gekozen, is het belangrijk om na te denken over de installatie en het onderhoud ervan. Een professionele installatie zorgt voor de beste prestaties op het gebied van isolatie en duurzaamheid. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw plafondplaten hun nieuwe look behouden.

Bestel plafondplatenplaten voor de garage bij AfbouwTotaal

De keuze voor plafondplaten in je garage heeft een aanzienlijke impact op de functionaliteit van de ruimte. Door te kiezen voor platen die voldoen aan de behoeften op het gebied van geluidisolatie, brandveiligheid, duurzaamheid en onderhoud, creëer je een praktische parkeergelegenheid. Bij AfbouwTotaal bieden we een breed assortiment aan plafondplaten die aan al deze criteria voldoen. Bezoek onze webshop op www.AfbouwTotaal.com voor meer informatie en om het perfecte plafond voor je garage te vinden.

Kunt u toch geen keuze maken? neem contact met ons via: 085-0647296 of stuur ons een mail naar: info@afbouwtotaal.com.

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!