Een aangenaam werkklimaat

In een aangenaam werkklimaat is het belangrijk dat de werkdruk en het stress niveau niet te hoog oplopen. Dit kan namelijk resulteren in een burn-out en depressies. Dat is uiteraard iets wat je als werknemer en ook als werkgever ten allen tijde wilt voorkomen. Ook in de afbouw branche zijn er verschillende producten die bij kunnen dragen aan een positief werkklimaat.

Frisse lucht, gezond eten en drinken, ontspanningsmogelijkheden en andere activiteiten zijn allemaal opties om de werkstress te verlagen. Zo kun je bijvoorbeeld een tafeltennis tafel neerzetten om je werknemers in een pauze even wat ontspanning te geven. Dit kan namelijk vaak even als een uitlaatklep werken.

Een belangrijk onderwerp waar ik vooral in deze blog even op wil focussen zijn de geluiden om je heen in kantoren. Dit kan namelijk concentratie problemen geven waardoor werknemers minder functioneren. Ook kunnen hierdoor irritatie factoren ontstaan waar je als werkgever niet op zit te wachten. Bijvoorbeeld een collega die naar jou mening te luid telefoneert. Telefoneert hij nou echt zo luid of heeft het met de akoestiek in de ruimte te maken?

Oplossingen akoestiek kantoor

Er zijn vele verschillende keuzes om een akoestiek probleem in uw kantoor op te lossen. Echter willen we hier vooral op de oplossingen focussen die uw kantoor ook iets persoonlijk mee geven. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een fotoprint op een akoestisch paneel. Dit verbeterd de geluidsabsorptie maar zorgt ook voor een uniek en persoonlijk beeld in de kantoorruimte. Zie hieronder een voorbeeld van een fotoprint op een akoestisch paneel.

Wat ook een optie voor u kan zijn is een plafondeiland. Een plafondeiland is namelijk helemaal in tegenwoordig. Het is een optie die steeds vaker wordt genomen en dat heeft met name met de industriële look te maken. Hieronder ziet u een goed voorbeeld van een 1200x2400mm paneel dat opgehangen is aan het bouwkundig plafond.

Zoals u ziet geeft dit een uniek beeld en zijn de leidingen en kabelwerk allemaal zichtbaar. Ook staan er hier kasten en tussen panelen opgesteld om irriterende geluiden te voorkomen.

Uiteraard kunt u ook altijd gaan voor de keuze die nog veruit het meest voorkomt. Dat blijft natuurlijk het standaard systeemplafond. Dit zorgt voor een strakke uitstraling en ook hierin zijn vele verschillende keuzes te maken.

Hulp nodig bij uw keuze voor een systeemplafond, plafond eiland of akoestische wandpanelen? Of toch nog andere vragen betreft een prettige werkomgeving. U kunt vrijblijvend advies bij ons opvragen. Dit kan via mail, telefonisch of whatsapp.

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!