Hoe maak ik mijn plafond geluiddempend?

Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem in kantooromgevingen. Geluiden van collega’s, telefoons en printers; het is een akoestische chaos. Gelukkig bieden systeemplafond eenvoudige en effectieve manieren om de akoestiek in een ruimte te verbeteren.

Ontdek in dit blogartikel wat de voordelen van een geluiddempend systeemplafond zijn en hoe je een systeemplafond geluiddempend maakt. 

Wat is een geluiddempend systeemplafond?

Een geluiddempend plafond is een plafond waarmee de akoestiek in een ruimte wordt verbeterd. Dit werkt op twee manieren:

  • Absorptie: de plafondplaten of -panelen absorberen geluidsgolven. Hierdoor klinken geluiden minder hard en galmend.
  • Isolatie: het plafond helpt om geluidsgolven van de ene naar de andere ruimte te blokkeren.

Een geluiddempend plafond is een effectieve oplossing voor ruimtes zoals kantoren, scholen, gymzalen, bibliotheken en woonhuizen. 

Voordelen geluiddempend systeemplafond

Een geluiddempend systeemplafond heeft verschillende voordelen, waaronder:

  • Geen ‘galm’ in de ruimte
  • Geen echo’s in de ruimte
  • De verstaanbaarheid in de ruimte wordt stukken beter
  • Geeft een rustige werksfeer met minder afleiding
  • Verhoogde privacy (relevant met meerdere verdiepingen/kamers)

Geluiddempende plafondplaten

Voor een geluiddempend systeemplafond heb je logischerwijs geluiddempende plafondplaten nodig. Geluiddempende panelen voor je systeemplafond zorgen ervoor dat jouw ruimte de gewenste akoestische waarde heeft. 

Rockfon en OWA geluiddempende plafondplaten

Rockfon en OWA zijn twee bekende merken die geluiddempende plafondplaten aanbieden. Beide merken hebben een breed scala aan producten met verschillende akoestische eigenschappen, materialen en afwerkingen.

Hoe maak ik mijn systeemplafond geluiddempend?

  1. Begin met het plaatsen van het rasterwerk voor een systeemplafond. In de video kun je het gehele proces vinden. Het enige wat ontbreekt in deze video is de kantlat. Deze wordt voor het randprofiel op de muur gemonteerd om oneffenheden te voorkomen.
  2. Vervolgens kun je één van de soorten plafondplaten kiezen die eerder zijn beschreven. Er is genoeg keuze, dus je kan exact bepalen welke soort plafondplaat het beste bij jouw situatie past.
  3. Daarna plaats je de geluiddempende plafondplaten in het systeemplafond.

 Geluiddempende plafondplaten bestellen?

Ben jij op zoek naar een geluiddempend systeemplafond? AfbouwTotaal heeft diverse geluiddempende plafondpanelen. Neem een kijkje in ons assortiment en ontdek welk type plafondplaat het beste bij jouw situatie past. 

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!