Alles over het plaatsen van een systeemplafond in een woonkamer!

Welkom bij weer een nieuwe blog van AfbouwTotaal. Deze keer gaan we het hebben over de ins en outs van een systeemplafond in een woonkamer. Wat is het? Waarom zou je ervoor kiezen? Zijn er verschillende soorten en Hoe installeer je nu een systeemplafond in een woonkamer? Ontdek het in deze blog!

Waarom een systeemplafond in een woonkamer?

Met enige regelmaat komt het voor om een systeemplafond te plaatsen in een woonruimte. Het is voor woonruimtes een interessant alternatief naast bijvoorbeeld een gipsplafond. Ook in een woonkamer worden tegenwoordig vaker systeemplafonds geplaatst. Meestal wordt hier wel een specifieke soort voor gekozen, maar hier komen we later op terug. De woonkamer is de ruimte waarin de mensen samenkomen in een huis. Daarom is het uiterlijk van de plafondplaten erg belangrijk in een woonruimte.

Ook wordt er in de woonruimte regelmatig gecommuniceerd of is er veel geluid. Het is daarom ook belangrijk dat het plafond in een woonkamer de juiste akoestische waardes heeft. Een systeemplafond kan daarom zorgen voor een goede geluidsabsorptie in een woonkamer.

Het is in de meeste gevallen niet gebruikelijk om te kiezen voor een systeemplafond met profielen in een woonkamer. Gelukkig zijn er enkele mooie alternatieven waardoor het mogelijk is om een systemplafond te plaatsen in uw woonruimte.

Systeemplafond woonkamer - AfbouwTotaal.com

Showroom voorbeeld – systeemplafond in een woonruimte

Voordelen van een systeemplafond in een woonkamer

Zoals eerder aangegeven zijn uitstraling en akoestische eigenschappen erg belangrijk bij een systeemplafond in een woonkamer. Naast deze twee eigenschappen brengen systeemplafonds nog enkele voordelen met zich mee. Ik zal per voordeel extra toelichting geven:

Uitstraling

Systeemplafonds zijn er in verschillende kleuren en maten te verkrijgen. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden mogelijk om uw ruimte een zo mooi mogelijke uitstraling te geven. Voor de meeste woonruimtes wordt er in Nederland gekozen voor een wit plafond. Wit is een goede kleur in een woonruimte, omdat wit veel licht geeft en zorgt voor een ruimtelijk effect. Bovendien maakt wit de andere kleuren in de ruimte van bijvoorbeeld het interieur meer levendig. In woonkamers wordt er vervolgens het meeste gekozen voor een ‘profiel loos’ plafond. Dit om het plafond er niet te statisch uit te laten zien.

Rockfon Blanka plafondplaat - AfbouwTotaal.com

Rockfon Blanka plafondplaat

Akoestiek

Ook zorgen de meeste plafondplaten van AfbouwTotaal voor een verbeterde akoestiek in een ruimte. Plafondplaten worden geleverd in twee soorten mineraal. De zacht minerale zorgen met name voor een goede geluidsabsorptie. Daarom wordt er in woonruimtes veelal gekozen voor zacht minerale plafondplaten. Daarentegen zijn er ook enkele hardmineralen plafondplaten die de juiste akoestische eigenschappen hebben.  Bij AfbouwTotaal hebben wij een ruim assortiment zacht minerale plafondplaten van Rockfon en Ecophon. Daarnaast hebben we ook een groot assortiment hard minerale plafondplaten van KCS en OWA.

Eenvoudig te monteren

Systeemplafonds zijn eenvoudig te monteren. Bij aankoop van een systeemplafond kunt u altijd om advies vragen op het gebied van montage. Bovendien kunt bij AfbouwTotaal alle materialen vinden die u nodig heeft bij het plaatsen van een systeemplafond.

Bestel plafondprofielen

Bestel overige systeemplafond benodigdheden

Eenvoudig op maat te snijden

Een woonruimte heeft niet altijd een volledig recht plafond. Een plafond in een woonruimte beschikt vaak over lastige hoeken en bochten. Gelukkig is het op maat snijden van een plafondplaat eenvoudig.

Via onderstaande video kunt u zien hoe u een plafondplaat op maat snijdt:

Welke plafondplaten zijn geschikt voor een woonruimte?

Zoals eerder aangegeven is het aan te raden om te kiezen voor een systeemplafond die zorgt voor een goede akoestiek in de woning. AfbouwTotaal beschikt over een ruim assortiment goedkope oplossingen voor een systeemplafond. De plafondplaten die direct verlijmd of gemonteerd kunnen worden tegen het bouwkundig plafond hebben de voorkeur in een woonkamer. Deze plafonds hebben geen profielen waardoor deze plafonds een strakkere uitstraling hebben.

Rockfon Blanka

De Rockfon Blanka is een geschikte plaat voor een woonruimte. Zoals de naam al zegt is de Rockfon Blanka de meest witte plafondtegel. Ook heeft de Rockfon Blanka een geluidsabsorptie van 100% waardoor deze plafondplaat ook aan de akoestieke eisen voldoet van een woonkamer. De Rockfon Blanka is bij AfbouwTotaal uit voorraad leverbaar voor €17,80,-  (excl. btw) per m2.

Deze plafondplaat is ook verkrijgbaar als directe montage variant. Deze variant is wel duurder, maar raden wij aan, omdat deze plafondplaat het mooiste aanzicht heeft voor een plafond in een woonkamer. Deze plafondplaat is verkrijgbaar vanaf €57,91

Bekijk Rockfon Blanka

Bekijk Rockfon Blanka Directe montage

Rockfon Krios

De Rockfon Krios is ons meest verkochte plafondplaat. Het verschil met deze plaat ten opzichte van de eerdergenoemde Rockfon Blanka is de kleur. De Rockfon Krios heeft namelijk een iets minder witte uitstraling. Wel is de Rockfon Krios een goedkopere plafondplaat dan de Rockfon Blanka. De Rockfon Krios is bij AfbouwTotaal uit voorraad leverbaar voor €12,65,- (excl. btw) per m2.

Bekijk Rockfon Krios

KCS Perla OP

De KCS perla OP is heen hard minerale plafondplaat van het KCS Armstrong. Deze vernieuwde plafondplaat heeft het Cradle to Cradle certificaat. Daardoor heeft deze plafondplaat goede duurzame eigenschappen en is deze plafondplaat volledig recyclebaar. Ook heeft deze plafondplaat dankzij nieuwe technieken een geluidsabsorptie van 100%. De KCS Perla OP is bij AfbouwTotaal uit voorraad leverbaar voor €8,95,- (excl. btw) per m2.

Bekijk KCS Perla OP

Plankett plafondplaten

Plankett plafondplaten zijn hoogwaardige natuurlijke houtproducten voor plafond- en houtafwerking. De plafondplaten van Plankett zijn eenvoudig te bevestigen, duurzaam, stootvast en zijn indien mogelijk makkelijk over te schilderen. Plankett is bij AfbouwTotaal verkrijgbaar in 3 verschillende houtsoorten.

  • Novelle
  • Plankett
  • Classique

Deze plafondplaten worden geleverd in de afmeting 1820x300mm en zijn al verkrijgbaar vanaf €20,87 per m2. Het plaatsen van deze plafondplaten gaat via het direct montage principe. Via onderstaande video kunt u zien hoe u deze plafondplaten kunt monteren.

Bekijk Plankett plafondplaten

Bestel een systeemplafond bij AfbouwTotaal!

Bij AfbouwTotaal hebben wij een ruime voorraad met verschillende systeemplafonds

Bent u op zoek naar een systeemplafond voor uw woonkamer?

Het bestellen van een systeemplafond kan eenvoudig via de webshop. Heeft u een systeemplafond besteld? Dan heeft u deze vaak al binnen 3 werkdagen in huis!

Heeft u vragen over de mogelijkheden op het gebied van een systeemplafond in woonkamer of een andere ruimte in uw woning?

Aarzel dan niet op contact op te nemen via: 085-0647296

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!