Beste Lezer,

Allereerst hopen wij dat u nog steeds gezond bent en zo weinig mogelijk merkt van de corona crisis. Helaas zijn er vele onder ons die er wel wat van merken. Hierbij kan gedacht worden aan de Horeca ondernemers in ons land. De Horeca ondernemers zijn helaas de grootste slachtoffers met de nieuwe maatregelen in Nederland.

De blog van deze maand is gericht op plafonds in Horeca gelegenheden. Horeca gelegenheden zijn vaak (helaas nu wat minder door de corona crisis) drukbezochte locaties. Dit betekent dat er veel geluid wordt gemaakt. Daarnaast is een keuken ook altijd aanwezig. Dit betekent dat er rook en geur wordt geproduceerd. Dit allemaal kan een negatieve invloed hebben op de sfeer in de ruimte. De juiste plafondplaten kunnen helpen deze problemen op te lossen.

De plafonds waarvoor u kiest in de Horeca zijn van cruciaal belang. Ook zijn er bepaalde eisen waaraan horecabedrijven moeten voldoen. Hieronder zullen we dit verder toelichten.

Akoestiek: Het vele geluid in de horeca kan als vervelend worden ervaren en kan irritatie opleveren bij uw klanten. Met de juiste plafondplaten kunt u ervoor zorgen dat dit geluid geen lawaai wordt door middel van het toepassen van geluidsabsorberende plafondpanelen.

Hygiëne: Hygiëne is in de horeca een belangrijk onderwerp. Er worden vaak bepaalde eisen gesteld. Hier moet men aan voldoen anders kan dit problemen opleveren bij de Voedsel en Warenautoriteit. In keukens is het reinigen van de plafondplaten erg belangrijk. Door de rook en geur die er vrij komt, kunnen uw plafondplaten vuil worden. De juiste plafondplaten zijn met een natte doek of zelfs met een hogedrukreiniger te reinigen. De plafondplaten in de keuken dienen overigens ook HACCP ‘proof’ te zijn. Wij kunnen u ten alle tijden adviseren om de juiste plafondplaten te kiezen.

Brandwerendheid: Er zijn in Nederland verschillende eisen met betrekking tot brandwerendheid. Door u gekozen plafondplaten kunnen van cruciaal belang zijn. Een systeemplafond kan verspreiding van brand vertragen. Zo bevinden zich een aantal plafondplaten van Rockfon bijvoorbeeld in de brandklasse A1. Dit is de hoogste brandklasse en deze plafondplaten zijn dus totaal onbrandbaar.

Kleur: De kleuren zijn eigenlijk onder te verdelen in 2 ruimtes de keuken en de eetruimte. Vaak wordt er in een keuken gekozen voor een standaard wit gipsvinyl plafondplaat. Deze is namelijk eenvoudig afwasbaar en voldoet aan de eisen die u kunt vinden bij de hygiëne. In de eetruimte wordt er vaak gekozen voor de Rockfon Cinema (zwart). Deze plafondplaat geeft een rustige, chique en stoere uitstraling aan uw restaurant/café/discotheek. Tevens heeft deze plafondplaat ook een brandklasse van A1 en de beste geluidsabsorptie van 100%.

Deze aspecten laten zien hoe belangrijk het is om de juiste plafonds te kiezen voor uw horecapand. Een plafond klinkt misschien niet zo belangrijk, maar de keuze voor het juiste plafond kan ondanks het goede eten bepalend zijn of uw klanten u nogmaals bezoeken.

We hopen dat we u een duidelijk beeld hebben kunnen geven over de juiste plafondkeuze in Horeca gelegenheden.

Wij kunnen u bij AfbouwTotaal adviseren om de meest passende plafonds voor uw (Horeca)pand te kiezen. U kunt ons bellen of appen op: 085-0647296 of mailen naar: info@afbouwtotaal.com . U kunt natuurlijk ook rondkijken op onze webshop om de meest passende producten te vinden.

Bedankt voor het lezen van onze blog van de maand september en tot volgende maand.

Met vriendelijke groet,

Team AfbouwTotaal

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!