Plafondplaten en plafondeilanden in kantoren

Het is weer tijd voor een nieuwe blog! Zoals beloofd in de vorige blog gaan we verder met het onderwerp ‘systeemplafonds in kantoren’. In de titel ziet u het misschien al (systeem)plafonds in kantoren. Waarom systeem tussen haakjes? Dat komt omdat er tegenwoordig nog meer keus is dan een systeemplafond in kantoor. Eerst willen gaan we het hebben over systeemplafonds en verder in het verhaal komen o.a. plafond eilanden te sprake.

Systeemplafonds in kantoren

Wat uiteraard nog veruit het meeste toegepast wordt zijn de standaard systeemplafonds. Deze bestaan vaak uit een kantlat vervolgens wordt daarop het randprofiel gemonteerd. Verder bestaat het systeemplafond dan uit de hoofdprofielen en tussenprofielen en uiteraard de plafondplaten. Een systeemplafond oogt vaak straks en netjes juist iets wat je in een kantoorruimte wilt hebben. Vandaar ook dat het dus nog steeds het meest toegepast wordt. De keuze in de verschillende systeemplafonds is enorm. In dit artikel zetten we er een paar op een rijtje die veel verkocht worden en wij ook zeker aanraden.

De Armstrong Sierra is een enorm populaire en voordelige keuze. Het is een tegel die u gewoon simpel kunt gebruiken met de normale plafondprofielen die we bovenstaand beschreven hebben. Met de Sierra wordt een groot gedeelte van het geluid gedempt. Overigens krijg je daarvoor een strakke witte tegel voor terug.

De Rockfon Krios is een tijdloze witte plafondplaat die al jaren meegaat in zijn soort. Tevens is de Krios in vele maten en soorten te verkrijgen. Mede daardoor is de plaat ook één van de meest verkochte platen op de markt. Ook een aantal grote voordelen zijn de geluidsabsorptie (100%), vochtbestendigheid (95%) en brandklasse (A1 Hoogst mogelijk). Deze plafondplaat is ook net zoals de Armstrong Sierra te gebruiken voor het standaard systeem zoals bovenstaand beschreven.

We hebben nu even snel 2 plafondplaten behandeld die dus goed toepasbaar zijn in kantoren. Uiteraard zijn er nog veel meer keuzes die misschien voor u interessant zijn. Neem bijvoorbeeld is een kijkje op de pagina plafondplaten en zie wat voor u het beste is.

Plafondeilanden in kantoren

Plafondeilanden zijn een steeds meer voorkomende mogelijkheid voor een kantoorinrichting. Met enige regelmaat kiezen onze klanten voor een plafondeiland i.p.v. het standaard systeemplafond. Waarom? Je creëert er weer een hele andere dimensie mee dan in een normale standaard kantoorruimte. Kijk bijvoorbeeld is hieronder.

Bij dit project werd er gekozen voor de plafondeilanden. Wat gelijk opvalt is de loze ruimte om de panelen heen. Met de ‘industriële look’ wordt een nieuw idee van plafonds gecreëerd. Zo kijk je naast de panelen gewoon tegen het bouwkundig plafond aan. Alle leidingen zijn daarnaast ook gewoon te zien. Dit is een trend die we tegenwoordig steeds vaker zien en ook vaker wordt toegepast. Deze panelen zijn vooralsnog alleen op aanvraag te verkrijgen. Ook zijn de panelen in vele verschillende maten te verkrijgen.

Meer weten over de plafondeilanden of systeemplafonds in kantoren of heeft u advies nodig? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via de mail of het telefoonnummer.

Dat was het weer voor deze blog van de maand oktober. In de volgende blog gaan we het hebben over de plafond mogelijkheden in scholen en de daar bij behorende gymzalen.

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!