Systeemplafonds voor verschillende ruimtes

Misschien vraagt u het zich wel is af. Zit er eigenlijk verschil in systeemplafonds voor verschillende ruimtes? Het antwoord is JA!

In dit artikel willen we u meer informatie geven over de systeemplafonds voor verschillende ruimtes en waarom dit zo belangrijk is. We gaan hierin verder op kleedkamers, sportkantines, zwembaden en gymzalen. In deze 4 verschillende soorten ruimtes adviseren wij dan ook 4 verschillende soorten plafondsystemen.

Systeemplafond voor kleedkamers:

In de meeste kleedkamers zijn uiteraard douche ruimtes. Wat hierin vaak word onderschat is het vochtgehalte in zo’n ruimte en dan bedoelen we ook gelijk de kleedruimte zelf. Er zijn namelijk ook aansluitende kleedkamers waar een normaal systeemplafond in gemonteerd wordt. Dit raden wij ten zeerste af. Waarom? Het vocht komt altijd in de kleedruimtes terecht en dit zal dan ook al zeer snel zichtbaar zijn in de plafondplaten. Het is zonde van uw geld om in een plafond te investeren wat na een maand alweer onherstelbaar beschadigd is. Ons advies is dan ook om ten alle tijde de gehele ruimte te monteren met corrosiewerend systeem en gipsvinyl plafondplaten. Meer informatie over een corrosiewerend systeem? Neem gerust contact met ons op.

Systeemplafond voor sportkantines:

Een sportkantine heeft weer een geheel andere aanpak nodig dan de andere 3 ruimtes die we in dit artikel bespreken. Om sfeer te creëren wordt er in een sportkantine regelmatig voor een kleurrijk plafond gekozen. Normaal wit komt ook voor en tegenwoordig wordt ook veelal de keuze gemaakt voor een industriële look. De eerste 2 opties spreken vrij voor zichzelf. Een standaard systeemplafond met in de keuken een gipsvinyl tegel omdat deze makkelijk afwasbaar zijn. Deze worden in de keuken geplaatst i.v.m. vuiligheid van bijvoorbeeld het frituren. De 3e keuze is een lastige. Het is tegenwoordig een ware trend: De Industriële look. Hiermee kan je heel veel verschillende kanten op. Zo hebben we akoestische baffles, plafond eilanden en wandpanelen.

Systeemplafond voor zwembaden:

Net zoals in kleedkamers komt er in een zwembad natuurlijk ook veel vocht voor. Uiteraard ook nog een stuk meer als in een kleedkamer. Wat misschien nog wel een groter probleem is of in ieder geval een net zo groot probleem is…. geluid! U kent het wel je komt het zwembad binnen lopen vanuit de kleedruimte wat vaak direct opvalt is het lawaai. Dit hoort er ook wel een beetje bij in een zwembad, maar alsnog is het wel fijn als dit een beetje gereduceerd word. Ook in een zwembad worden er weer hele andere eisen gesteld als in bijvoorbeeld een sportkantine. zo vindt u in de volgende link meer informatie over de eisen waar een zwembad aan moet voldoen: Richtlijnen systeemplafonds in zwembaden.

De verschillende soorten vochtbestendige en balvast plafond soorten zijn groot een keuze hierin maken is dan ook lastig. AfbouwTotaal helpt u graag met de goede keuze te maken voor systeemplafonds voor zwembaden en beschikt dan ook over de nodige adviseurs die u hierin geheel vrijblijvend advies willen geven.

Systeemplafond voor gymzalen en sporthallen:

Net zoals in zwembaden is geluid in gymzalen en sporthallen ook een veel voorkomend probleem. Door de velende pratende of schreeuwende kinderen kan een docent zich nauwelijks verstaanbaar maken. En worden er competitie spelende sporten beoefend kunnen de spelers elkaar slecht verstaan. Met de verschillende soorten sporten worden natuurlijk verschillende soorten ballen gebruikt. De akoestische oplossingen moeten daarom ook stootbestendig zijn en mogen dus ook niet zomaar naar beneden komen vallen als er een bal tegenaan komt.

Het is voor u dus de uitdaging om het geluidsniveau te verminderen en het verbeteren van de spraakverstaanbaarheid. De oplossing hiervoor is dus een stootbestendig en akoestisch plafond. Hierin hebben we vele verschillende opties. Wilt u hier meer over weten of meer weten over systeemplafonds voor verschillende ruimtes? Of wilt u gewoon graag advies? U kunt altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via info@afbouwtotaal.com of bel naar 085 0647296.

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!