Prijsverschillen Plafondplaten

Goedemorgen/middag/avond voor een ieder die de nieuwe blog weer heeft weten vinden. Na enige tijd van afwezigheid zijn we weer terug met een gloednieuwe blog. Hierin gaan we dit keer dieper in gaan op de prijsverschillen tussen de verschillende plafondplaten. Dit kan namelijk zoals u misschien wel weet flink variëren. Zo zijn er plafondplaten van € 6,95 (excl. btw) per m² maar kunt u op onze webshop ook plafondplaten vinden voor maar liefst € 53,90 (excl. btw) per m².

Om een duidelijk beeld te scheppen gaan we in deze blog beschrijven waardoor het komt dat de prijsverschillen zo gigantisch zijn. Hieronder vindt u de punten die het meeste te maken hebben met de prijs van de plafondplaat.

  • Kwaliteit
  • Geluidsabsorptie
  • Vochtbestendigheid
  • Afwerking
  • Type

Kwaliteit

De kwaliteit van de plafondplaat is een belangrijk onderdeel in de prijs. Bij goedkopere plafondplaten kan het voorkomen dat de plaat niet vlak is of dat bijvoorbeeld het vlies makkelijk loslaat van de plafondplaat zelf. Dit kan enorm frustrerend zijn in uw montage proces. Als u plafondplaten aanschaft zit u niet te wachten op vervelende kwesties dat u de helft van het pak niet kunt gebruiken. Gelukkig verkopen wij bij Afbouw Totaal alleen kwaliteit. Als u nu een plaat van € 8,- de m² heeft of één van € 40,- de m² de kwaliteit blijft ten alle tijde voorop staan. Daar hoeft u zich gelukkig geen zorgen over te maken. Qua kwaliteit doelen wij echter op plafondplaten die u misschien ooit op het internet heeft gevonden van € 3 per m². Hierin vindt u vaak de nodige problemen die we hierboven beschreven hebben. Vandaar dat wij besloten hebben om deze niet aan te bieden. Bij de volgende punten zal het voor u duidelijker worden waar de prijsopbouw op gebaseerd is.

Geluidsabsorptie

Voor veel ruimtes is geluidsabsorptie een belangrijke onderdeel van de plafondplaat. Zijn de plafondplaten bijvoorbeeld voor uw kantoor of school dan is dit van essentieel belang. Schaft u plafondplaten aan met een geluidsabsorptie van 55%? Dan bent u hoogstwaarschijnlijk minder kwijt dan een plafondplaat met een geluidsabsorptie van 95% of zelfs wel 100%. De beter geluidsabsorberende platen zijn vaak niet alleen beter voor uw omgeving maar ook voor uw rust. U kunt in rust werken of studeren waardoor de productiviteit omhoog gaat. Zeker ook voor werkgevers en leraren is dit natuurlijk van enorm belang. Heeft u namelijk slecht geluidsabsorberende plafondplaten dan kan dat stress en ruis opleveren. Dat is iets waar u als werkgever niet op zit te wachten.

Vochtbestendigheid

Ook de vochtbestendigheid heeft invloed op de prijs van de plafondplaat. Is de vochtbestendigheid laag dan wil dat zeggen dat bij een lekkage genoeg plafondplaten zullen sneuvelen. Vochtvlekken, doorhangende panelen of loslatend vlies zijn een veel voorkomend probleem bij plafondplaten met een slechte vochtbestendigheid. Dit zijn allemaal facetten die u uit wilt sluiten. Vandaar ook dat als u voor kwaliteit en prijs kiest het beste kunt kiezen voor een plafondplaat met een goede vochtbestendigheid.

Materiaal

Het materiaal van de plafondplaat wil zeggen waaruit de basis van de plafondplaat bestaat. Zo hebben we Rockfon, Ecophon en Eurocoustic die opgebouwd zijn vanuit een zacht minerale steen en glaswol basis. De OWA en KCS Armstrong plafondplaten zijn dan weer samengeperste hard minerale plafondplaten. Deze zijn opgebouwd uit een samengeperste laag van grondstoffen. Dit kan zijn kalk, glas, perliet en een bindmiddel.

Type/Afwerking

Vrijwel alle plafondplaten die wij verkopen zijn gebaseerd op een systeemplafond. Dit wil zeggen dat de meeste maten die voorkomen zijn 600x600mm en 600x1200mm. Dit zijn bruto maten van de plafondplaat. De netto maat zal namelijk veelal 595x595mm en 595x1195mm zijn. Dit is zodat uw plafondplaten in uw systeemplafond van 600x600mm passen. De voordeligste type/afwerking van een plafondplaat is de 600x600mm en 600x1200mm inleg. Deze ligt vlak met uw systeem zodat uw systeem nog zichtbaar is. Ten eerste is gemakkelijk te verwerken en ten tweede ook gemakkelijk te monteren. Zie hieronder een foto van een standaard inleg systeemplafond.

Na de inleg optie komt de doorzak. Doorzak klinkt eigenlijk net zo simpel als dat het is. De plaat zakt iets door onder uw systeemplafondprofielen. Hierdoor krijgt u een klein schaduweffect op de plafondprofielen waardoor deze minder zichtbaar zijn. Deze soort plafondplaten worden ook met regelmaat uitgekozen voor een systeemplafond. Echter zijn de pastegels hiervoor lastiger te verwerken.

In deze blog willen we niet al te diep ingaan op alle kantafwerkingen. Dit is met name omdat er nu eenmaal veel verschillende kantafwerkingen zijn. Wilt u meer weten over de verschillende kantafwerkingen dan kunnen we u ten alle tijde te woord staan. Eigenlijk kunnen we qua prijsverschil op kantafwerking tot de volgende conclusie komen. Hoe lastiger de afwerking hoe duurder de prijs.

Hieronder vindt u nog een aantal tips voor plafondplaten die wij aanraden.

Rockfon Krios ~ KCS Armstrong Perla OP ~ KSC Armstrong Sierra ~ Rockfon Blanka

Voor de plafondprofielen is het gelukkig een stuk eenvoudiger. Voor een standaard wit plafondprofiel kunt u hier verder klikken.

Met deze blog hopen we u een beetje de goede richting in te hebben gestuurd voor uw keuze voor uw systeemplafond.

Tot de volgende!

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!