U kent het misschien wel u bent opzoek naar een plafondplaat alleen de keuze maken is behoorlijk lastig. Verschillende webshops of websites worden bezocht, maar van het oneindige assortiment wordt u ook niet veel wijzer. Veel witte plafondplaten die veel op elkaar lijken en wat het verschil is…. Joost mag het weten. Hoe komt u bij één van de beste/goedkoopste/meest geluidsabsorberende plaat uit? In ons blogartikel leggen we u graag een aantal opties in plafondplaten voor!

Kwalitatief Volgens Afbouw Totaal

(Zachtmineraal) De Rockfon Krios zien wij als één van de beste plafondplaten en doet het dan ook goed in alle categorieën. De plaat heeft een uitstekende geluidsabsorptie, is enorm vochtbestendig en heeft ook een goede lichtreflectie. In de brandklasse valt hij in de beste categorie: A1. Dat wil zeggen dat de tegel onbrandbaar is!

Plafondplaat akoestiek in een kantoor - AfbouwTotaal.com

(Hardmineraal) De Armstrong Perla OP is een hardminerale tegel die het ook op geluidsabsorptie en vochtbestendigheid erg goed doet. Ook in lichtreflectie scoort de tegel net zo goed als de zachtminerale Rockfon Krios.

Goedkoopste Bij Afbouw Totaal

De Armstrong Alpina 600×1200 is op het moment onze goedkoopste plafondplaat. Deze plafondplaat is uitlopend en heeft al een opvolger in z’n plaats. De Alpina heeft op het moment dus een prachtige aanbiedingsprijs en is dan wel iets minder in z’n geluidsabsorptie, maar valt bijvoorbeeld in de vochtbestendigheid nog wel in de hoogste categorie.

Beste geluidsabsorptie:

Er vallen verschillende plafonplaten in deze categorie waaronder ook de al eerder genoemde Rockfon Krios. Ook andere zacht minerale plafondplaten scoren vaak hoog in geluidsabsorptie. Met name de zacht minerale merken Rockfon en Ecophon scoren hoog in geluidsabsorptie.

De beste plafondplaat - AfbouwTotaal.com

De 3 opties die we hier voor u voorleggen zijn dus één van de beste in hun eigen categorie. Bij elke plafondplaat die u bij ons op de webshop vindt staan bepaalde specificaties. Bij deze specificaties kunt u vinden op welk vlak deze plafondplaat het beste presteert. Zo kunt u dus voor u zelf een goede keuze maken.

Zo zijn er nog vele verschillende keuzes te maken en wij hopen u met deze blog een klein beetje op weg te helpen. Komt u er toch nog niet helemaal uit? Schroom dan niet en neem contact met ons op via 085-0647296 of info@afbouwtotaal.com

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!