Zo schilder je een systeemplafond

Heb je gemerkt dat je systeemplafond er niet meer zo fris uitziet als vroeger? Misschien is het verkleurd door rook of zonlicht. Dit probleem kan eventueel verholpen worden met een goede schilderbeurt. In deze blog van AfbouwTotaal leggen we uit hoe je je systeemplafond een nieuwe look geeft en wat de beste technieken zijn om dit te doen. Plus, we delen enkele tips om de meest voorkomende valkuilen te vermijden.

Stap 1: voorbereiding is alles


Voordat je begint met schilderen, is het essentieel dat je alle plafondtegels zorgvuldig verwijdert en reinigt. Gebruik een ontvetter om vuil en vet grondig te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht en langer mooi blijft.

Stap 2: kies de juiste verf


Voor systeemplafonds is het aan te raden om een water gedragen muurverf te gebruiken. Als je te maken hebt met gladde, kunststof tegels, moet je eerst een primer aanbrengen specifiek voor kunststof, zodat de verf goed hecht.

Stap 3: plafondplaten verven


Voor merken zoals ROCKFON, OWA en KCS ARMSTRONG, kun je het beste de plafondplaten met een roller of blokkwast schilderen. Dunne latexverf is ideaal omdat het de structuur van de plaat niet aantast. Meestal zijn één tot twee lagen voldoende.

Stap 4: profielen verven


Nadat de platen geschilderd zijn, kun je de profielen aanpakken. Reinig deze eerst goed met een vochtige doek en gebruik vervolgens een spuitbus voor een strak resultaat. Let goed op dat je de instructies op de spuitbus volgt om druppels te voorkomen.

Let op!


Wees je ervan bewust dat het verven van een systeemplafond de akoestiek kan beïnvloeden. De verflaag kan het absorberen van geluid verminderen, wat resulteert in meer galm. Dit is een belangrijk overwegingspunt, vooral in ruimtes waar goede akoestiek belangrijk is.

Hulp nodig?


Het schilderen van een systeemplafond is een effectieve manier om je ruimte op te frissen. Hoewel het een flinke klus kan zijn, zal het resultaat zeker lonen. Heb je nog vragen over producten of technieken, of heb je professioneel advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze experts via AfbouwTotaal.

omgevingfoto blog plafondplaten verven

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je systeemplafond er weer als nieuw uitziet. Neem de tijd, bereid goed voor en kies de juiste producten. Dan is succes gegarandeerd!

Kom je er toch niet helemaal uit? Twijfel niet en neem contact op via info@afbouwtotaal.com of bel ons op 085-0647296.

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!