Akoestische plafondpanelen

Akoestische plafondpanelen zorgen ervoor dat het geluid in de ruimte niet wordt teruggekaatst, waardoor er geen galm ontstaat. Dit zorgt voor een goede akoestiek in de ruimte. Onderstaande plafondpanelen zijn geschikt om de akoestiek in de ruimte mee te optimaliseren.

Welke factoren zorgen voor slechte akoestiek?

Een slechte akoestiek kan veroorzaakt worden door meerdere factoren. De akoestiek in een binnenruimte is heel belangrijk voor de ruimte zelf en naastgelegen ruimtes. Een slechte akoestiek komt gepaard met onverstaanbare conversaties en op de lange termijn zelfs gehoorbeschadiging.

De factoren die een slechte akoestiek veroorzaken zijn:
– Een slechte isolatie van de muren
– Gaten en kieren in de ruimte
– Geluiden van naastgelegen ruimtes via het systeemplafond, lichtarmaturen en ventilatieroosters (overgangsgeluid)
– Geen planten
– Interieur zonder stoffen
– Meubilair slecht ingedeeld

Waarom kiezen voor akoestische plafondpanelen?

Een plafond speelt een grote rol bij de akoestiek van een ruimte. Akoestische plafonds kunnen de akoestiek in een ruimte dan ook aanzienlijk verbeteren. Dit zijn plafonds die bestaan uit geluidsabsorberende platen of panelen. Door zo’n type plafond te installeren in uw woning of op uw kantoor, verlaagt u de nagalmtijd. Op deze manier verbetert u het geluid en creëert u een wenselijke akoestiek. Vervolgens zult u merken dat het opeens een stuk rustiger zal klinken in de ruimte. Geluiden en gesprekken zullen een stuk beter klinken. 

Akoestische plafondpanelen voor iedere ruimte

Elke ruimte heeft zijn eigen akoestiek en uiteraard hebben wij voor elke ruimte akoestische oplossingen. Want een concertzaal moet weer een andere geluidsbeleving hebben dan bijvoorbeeld een sporthal. AfbouwTotaal kan u voorzien van advies met betrekking tot de juiste plafondpanelen voor uw ruimte. Met onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis weten wij hoe wij de akoestiek in uw ruimte kunnen verbeteren. Neem gerust contact met ons op als u behoefte heeft aan advies.

Waarom AfbouwTotaal?

Waarom zou u kiezen voor AfbouwTotaal als uw partner in het leveren van onze producten?
Wij hopen u te kunnen overtuigen door u te vertellen waar wij voor staan:

  • Een oplossing op maat nodig? Wij rekenen de kosten uit: 

Montage van akoestische plafondplaten

Een systeemplafond monteren kunt u prima zelf doen, als u uiteraard ook over de nodige materialen beschikt. AfbouwTotaal kan voor u het totale systeemplafond leveren. Dit houdt dus in de hoofdprofielen, randprofielen, tussenprofielen, snelhangers, kantlatten en alles wat maar bij het systeemplafond hoort. Niet alleen de akoestische plafondpanelen, maar ook de plafondprofielen, kantlatten, snelhangers en verlichting. Als u een tekening voor de ruimte wilt, dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Akoestische plafondpanelen bestellen bij AfbouwTotaal

AfbouwTotaal is een onderdeel van Jaleco Totaal Projectafbouw, een bedrijf met al meer dan 35 jaar ervaring. AfbouwTotaal is in 2016 ontstaan en is met name gericht op het direct leveren van systeemplafonds, verlichting, STAS schilderijsystemen en andere systeemplafond benodigdheden. We werken nauw samen met het team van Jaleco Totaal Projectafbouw zodat er snel geschakeld kan worden.

Wij bezorgen in Nederland gratis bij bestellingen vanaf €1250,-. Mocht uw bestelling lager zijn, dan betaalt u €65,-. Dankzij ons centraal gelegen magazijn in de buurt van Dordrecht en Rotterdam, kunnen we razendsnel leveren in het hele land. Als u vóór 12:00 uur bestelt, heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis!

Neem contact met ons op!

Om akoestische problemen aan te pakken kunnen wij u advies en kennis verlenen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze akoestische plafondpanelen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar en helpen u graag verder.

Meteen aan de slag

Bekijk één van onze nieuwe producten:

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!