De akoestiek verbeteren in uw ruimte

Veel mensen weten het niet maar akoestiek is er altijd. Het heeft te maken met het geluid in een ruimte waarin elke ruimte een ander geluid creëert. Dat ligt aan verschillende factoren zoals de grote van de ruimte, wat voor materialen staan er in de ruimte en wat voor vorm is de ruimte. Als deze factoren niet afgestemd zijn op elkaar kan dit voor hinderlijke geluidseffecten zorgen. Geluid heeft namelijk veel meer effect op ons als dat we denken. Een slechte akoestiek kan namelijk zorgen voor stress, concentratie problemen en een negatief effect op de gezondheid hebben.  Tevens kan het in kantoren voor zorgen dat de productiviteit van werknemers daalt. Als werkgever zit u hier uiteraard allemaal niet op te wachten. Hieronder ziet u een foto van een prachtig voorbeeld van akoestische oplossingen boven bureaus. Deze akoestische panelen zijn van het merk Ecophon die wij o.a. leveren.

Akoestische oplossingen voor iedere ruimte!

Elke ruimte heeft zijn eigen akoestiek en uiteraard hebben wij voor elke ruimte akoestische oplossingen. Want een concertzaal moet weer een andere geluidsbeleving hebben dan bijvoorbeeld een sporthal. In een sporthal wilt u bijvoorbeeld geen hinderlijke nagalm horen i.v.m. spelende kinderen. Zo is nagalm in een kantoor ook storend. Dit geluid moet gedempt en geabsorbeerd worden. Een investering in akoestische oplossingen betaald zich uiteindelijk terug omdat uw werknemers zich minder storen aan geluidsactiviteiten om de werkplek heen.

De akoestische oplossingen zijn erg verschillend zo zijn er zo ziet u op de bovenste foto plafondeilanden. Echter kunnen we nog vele andere kanten op. Plafondeilanden zijn namelijk in allerlei verschillende soorten en maten te verkrijgen. Akoestische wandpanelen hebben we ook in ons assortiment. Deze zijn standaard in het wit te verkrijgen maar ook met bijvoorbeeld fotoprint.

Het leveren van een goede akoestiek / akoestiek verbeteren

Om deze akoestische problemen aan te pakken kunnen wij u advies en kennis verlenen. Afbouw Totaal richt zich met name op het leveren van akoestische oplossingen. Binnen onze organisatie hebben wij een aantal specialisten die u op de hoogte kunnen brengen daarvan. Als u echter de plafondeilanden of wandpanelen gemonteerd wilt hebben kunnen wij dit uiteraard ook voor u regelen. Afbouw Totaal beschikt over monteurs met jarenlange ervaring en expertise in het vak.

In onze webshop zult u deze producten amper terug vinden. Waarom? Dit komt omdat akoestische oplossingen op deze manier vaak uitzonderlijk zijn. Ook is hierin elk project anders dus wilt u een prijsopgave of verschillende opties zien neem dan geheel vrijblijvend contact op via info@afbouwtotaal.com of 085-0647296. Uiteraard kunt u ook alvast een kijkje nemen bij één van de wat meer standaard keuzes, bijvoorbeeld de Sonar Activity.

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!