Een compleet systeemplafond calculeren

Bij het aanschaffen van een systeemplafond komt veel kijken. Welke plafond plaat ga ik kiezen? Wat voor kleur profielen neem ik? Hoe ga ik het bevestigen? etc. Kom hier alles te weten over het calculeren van een compleet systeemplafond. 

Om alles op een rijtje te krijgen moet je natuurlijk je systeemplafond calculeren

Om te beginnen zal je het aantal vierkante meters moeten berekenen van de ruimte waar je het systeemplafond wilt hebben. Dit doe je door deze formule te volgen: m² = L (lengte) X B (breedte). Let op: je moet wel het verlies van de plafondplaten meerekenen. Het verlies zijn de meters die je verliest met het snijden van de plafondplaten langs de zijkant. Reken ongeveer 10-20% extra vierkante meters om je verlies mee te nemen in het bestellen van de plafondplaten en toebehoren.

compleet systeemplafond

Om het systeemplafond op te hangen heb je natuurlijk ook snelhangers nodig. Deze hoogte kun je meten door het verschil te berekenen tussen het bouwkundig plafond en de gewenste hoogte van het systeemplafond. Let op: de montagewijze en bevestiging aan het bouwkundig plafond is afhankelijk van wat voor een soort bouwkundig plafond het is. Damwand = geen pluggen. Beton = slagankers. Hout = schroefogen. Gasbeton = slagankers.   

Voorderest is er natuurlijk ook verschillend materieel nodig om het plafond te bevestigen. Vergeet dit niet mee te nemen in je berekening.

Wat heb ik nodig voor een systeemplafond?

Wat je allemaal nodig hebt voor een systeemplafond is het volgende:

 

benodigdheden

Waarom systeemplafond calculeren?

Waarom moet je een systeemplafond berekenen? Simpele vraag met een simpel antwoord. Door je systeemplafond zo nauwkeurig mogelijk te berekenen zorg je ervoor dat je geld bespaart en precies besteld wat je ook daadwerkelijk nodig hebt.

compleet systeemplafond

Systeemplafond materiaal berekenen AfbouwTotaal

Nu denk je misschien, moet ik dit allemaal zelf berekenen? Geen zorgen! AfbouwTotaal heeft de optie om het volledige pakket in een simpel stappenplan te bestellen. Jij geeft de meters, de afhanghoogte en jouw voorkeur in kleur, etc. op en automatisch worden de hoeveelheden voor je berekend! 

Systeemplafond materiaal berekenen op een lekker makkelijke manier… Ideaal toch?

Dat is wat we bij AfbouwTotaal willen bieden. Bestel met gemak een systeemplafond en wij zorgen ervoor dat alles veilig en zo snel mogelijk op locatie aankomt. Bekijk onze calculatietool bij de plafondplaten!

Bedankt voor het lezen van onze blog en tot de volgende maand.

Team AfbouwTotaal

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!