Welke plafondprofielen zijn er allemaal?

Sommige mensen denken al snel dat er niet zo veel verschillende plafondprofielen zijn en dat het een simpel homogeen product is. Dit is echter zeker niet de waarheid. Er zitten meerdere verschillen in merk, kleur en formaat. Bij elk project past weer een ander profiel om het mooiste eindresultaat te realiseren. 

Merken

In Europa zijn er 2 bekende merken:

  • CMC
  • API Quick-Lock

Het verschil tussen deze 2 merken is de montagewijze van de profielen. Chicago Metallic (CMC) profielen worden gemaakt door Rockfon en zijn brandbestendig conform alle geldende normen. API Quick-Lock is de tegenspeler van de CMC profielen en die hebben dus zoals hierboven staat een andere montagewijze dan de profielen van CMC.


Kleuren

Dan zijn er ook nog verschillen in kleur, dit zijn de meest bekende kleuren die tevens ook te koop zijn bij AfbouwTotaal.com:

Welke kleur het mooiste is ligt helemaal aan de ruimte en de plafonds die u wilt gebruiken. Bij de prachtige zwarte Rockfon Cinema plafondplaten wilt u bijvoorbeeld het liefst zwarte profielen. 

Bedenk hoe uw ruimte er uit komt te zien en dan kunt u het perfecte plafond kiezen met de bijpassende plafondprofielen! Komt u er niet uit? Neem vrijblijvend contact op via de mail of telefoon en AfbouwTotaal helpt u graag verder!
Klik hier voor onze contactgegevens.

Types

Natuurlijk zijn er ook nog verschillende types:

  • T24 profielen
  • T15 profielen
  • Bandrasterprofielen 

T24 profielen worden het vaakst gebruikt. Dit zijn de standaardafmetingen voor plafondprofielen (24 mm breed). T15 profielen zijn smaller (15 mm breed) en bandrasterprofielen zijn weer een stuk breder (100 mm). Bandrasterprofielen zien er ook heel anders uit en worden vaak gebruikt bij het monteren van glaswanden.

Plafondprofielen

Foto van een bandraster profiel

Bent u op zoek naar een nieuw plafond? Bekijk hieronder de benodigde producten voor een compleet plafond.

Plafondprofielen

Plafondplaten 

Verlichting

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!