Rockfon Boxer

Rockfon Boxer

De plafondplaat die tegen een stootje kan. In openbare ruimtes is de kans op beschadiging aan het plafond groot. Rockfon Boxer is een plafondplaat dat niet beschadigt als er een schooltas tegenaan vliegt en bovendien garant staat voor een zeer hoge geluidsabsorptie en brandveiligheid.

Dankzij het speciale versterkte en flexibele mineraalvlies aan de zichtzijde is Rockfon Boxer zeer stootbestendig. Uit testen is gebleken dat een hij een zeven keer hogere impactbestendigheid heeft dan een traditioneel mineraal plafondplaat. Dit levert op dat hij vrijwel niet visueel beschadigd wordt. Als gebouweigenaar bent u dus verzekerd van een blijvend mooi aanzicht, een lange levensduur en daardoor lage vervangingskosten. Onmisbare eigenschappen in onder andere scholen, kantines, kleedruimtes van sporthallen, zwembaden en gangen van stadions.

Rockfon Boxer behandeling

Bovendien zorgt de behandeling van het oppervlak voor een lagere gevoeligheid voor vieze vingers en voor een afwasbaarheid met vochtige doek. Dit is een erg belangrijke eigenschap in toepassingen waar toegang tot installaties in het plenum en uitneembaarheid van plafondplaten een must zijn. Zoals vaak in scholen, maar ook in de gezondheidszorg. Door naast het plafondpaneel ook aandacht te besteden aan de manier van bevestigen kan voldaan worden aan de impactklasses 2A en 3A. Dit is dan volgens de Europese norm EN13964 annex D. De Boxer voldoet met zijn speciaal (met Chicago Metallic) ontwikkelde OlympiaPlus montagesysteem, zelfs aan de hoogste klasse 1A. OlympiaPlus is perfect demonteerbaar. Hierdoor is de 1200 x 1200 mm moduulmaat esthetisch en akoestisch de perfecte oplossing voor iedere sporthal.

Rockfon Boxer plafondplaten bezitten de hoogste geluidsabsorptieklasse (αw = 1,00) en zijn tevens verkrijgbaar in groot formaat.

Rockfon Boxer plafondplaten voldoen net zoals alle Rockfon plafondplaten aan de hoogste klasse brandreactie (A1). Boxer plafondpanelen zijn vochtbestendig tot 100% RV en dimensiestabiel, waardoor een lange levensduur is verzekerd. Boxer plafondpanelen zijn recyclebaar.

Rockfon Boxer plafondplaten

Rockfon Boxer plafondplaten zijn samengesteld op basis van onbrandbare en kiemvrije steenwol. De zelfdragende plafondplaten zijn aan de zichtzijde afgewerkt met een stootbestendig mineraalvlies voorzien van een akoestisch-open spuitstucstructuur en aan de rugzijde van een naturel mineraalvlies.

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over de Rockfon Boxer plafondplaten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of klik hieronder de tegel aan en bij het kopje ‘technische informatie’ vindt u nog veel meer.