Het reinigen van een systeemplafond is nog even niet zo gemakkelijk gedaan. Ten eerste zijn niet alle platen vochtbestendig en ten tweede kan je ook niet zomaar ieder schoonmaakmiddel gebruiken. Vroeger was natuurlijk het roken een veelvoorkomend probleem voor de plafonds. Tegenwoordig komt de vervuiling van systeemplafonds veelal door de ventilatie. Wat willen we hiermee zeggen? Boven het plafond zitten er vaak ventilatiesystemen. Deze zuigen lucht naar boven en behandelen de luchtcirculatie in een pand. Indien er weinig of geen ventilatieroosters in het systeemplafond zitten moet de lucht ergens anders doorheen. Dat gebeurt dan door de plafondtegels waardoor de tegels vuil worden. Begrijp wel dat ondanks dat er wel genoeg ventilatieroosters in het systeemplafond liggen dat nog niet wilt zeggen dat de tegels eeuwig schoon blijven. Er zal altijd vervuiling toetreden alleen met genoeg ventilatieroosters zal dat minder snel gebeuren.

Systeemplafond reinigen

Door het regelmatig reinigen van systeemplafonds heeft het vuil geen tijd om zich te hechten en blijven de tegels dus mooi schoon. Voor de systeemplafondplaten die gereinigd kunnen worden  kan je veelal een vochtige doek gebruiken. Voor de plafondprofielen hebben we een speciaal reinigingsmiddel waarmee je super snel en makkelijk de profielen kunt schoonmaken. Er zijn overigens ook maar een aantal tegels die echt goed afwasbaar zijn.

Reinigen van systeemplafonds

Gipsvinyl

De Gipsvinyl Pladur plafondplaten hebben een strakke witte uitstraling. De platen zijn goed afneembaar en maken zich hierdoor ideaal voor bijvoorbeeld douche, keuken en toiletruimtes. Ook is deze plaat goed voor andere ruimtes waar hygiëne enorm belangrijk is.

Rockfon Hydroclean

De Rockfon Hydroclean is een hygiënische zachtminerale plafondplaat en bestaat uit onbrandbare en kiemvrije steenwol. De tegel is geheel wit gespoten op de zichtzijde en de achterkant heeft een naturel vlies. Het gespoten gedeelte van de tegel bevat een speciale coating waardoor deze ook met een hoge druk spuit is schoon te maken. Deze tegel dient wel met clips vast te worden gemaakt in het systeemraster als er met hoge druk wordt schoongemaakt. Dit is met het schoonmaken  een stuk eenvoudiger omdat de tegel dan in het raster blijft liggen. Wilt u meer informatie over deze tegel neem dan contact met ons op via 085-0647296 of  info@afbouwtotaal.com.

Ecophon Hygiene

De Ecophon Hygiene is speciaal ontwikkeld voor omgevingen met hoge hygiënische eisen. Deze tegels van Ecophon voldoen aan de zwaarste eisen op het gebied van hygiëne. Hij heeft een speciaal glad folie en is vuilafstotend en waterbestendig. Veelal wordt de tegel gebruikt in ziekenhuizen en dan specifiek in operatiekamers of andere ruimtes waar hygiëne van enorm belang is. Wilt u meer informatie over deze tegel neem dan contact met ons op via 085-0647296 of  info@afbouwtotaal.com.

Gerelateerde blogartikelen

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!

Nu direct winkelen