Systeemplafond

Op deze pagina willen we u informeren wat een systeemplafond nu exact is, waar het uit bestaat en welke materialen u nou precies nodig heeft voor het maken van een systeemplafond. Het woord zegt het al ‘systeemplafond’ bestaande dus uit een ‘systeem’ ook wel raster genoemd en plafond ook wel de platen, tegels of panelen genoemd.

Systeemplafond basis

In een kale ruimte waarin u tegen de betonconstructie aankijkt wilt u een systeemplafond. Waar wij ten alle tijde adviseren om mee te beginnen is de kantlat. Deze is standaard te verkrijgen in wit en zwart. Wilt u een andere kleur dan is dit op aanvraag ook verkrijgbaar. Echter zijn zwart en wit ver uit de meest voorkomende kantlatten. De kantlat wordt op de muur gemonteerd waar vervolgens op de kantlat het volgende onderdeel wordt gemonteerd. Het randprofiel. Deze 2 zorgen voor de basis van uw plafond en zorgen voor de stevigheid en vastheid van uw systeemplafond.

Systeemplafond profielen

Nadat de basis rondom in de ruimte gemonteerd is komen we aan bij het volgende onderdeel. Het hoofdprofiel word door middel van snelhangers en de verschillende ophangpunten (dit zijn in beton slagankers en in hout schroefogen) opgehangen en rust in het randprofiel. In het hoofdprofiel zitten sleuven. Deze sleuven zijn geschikt om de verschillende tussenprofielen in te klikken waardoor er meer stevigheid in het systeemplafond gecreëerd wordt. Met de keuze van een 600x600mm plafondplaat of 600x1200mm plafondplaat word het systeemraster opgebouwd. Kiest u voor een 600x1200mm plafondplaat dan heeft u dus geen 600mm tussenprofielen nodig.

Systeem plafond toevoegingen

Zo heeft u het systeemplafond bij elkaar verzameld. Echter mist u nog een belangrijk onderdeel wat wij ook leveren… Verlichting. Er zijn zo ook hier verschillende keuzes in. Wilt u een volledig LED paneel of wilt u een LED spot in het systeemplafond. De spots zult u moeten monteren in de systeemplafondplaat. Led panelen kunt u zo in het systeemraster leggen en heeft u dus een stuk minder werk aan. Voor de Led spots adviseren we een spotplaat te gebruiken die er voor zorgt dat de spots hun klemmetjes niet doordrukken in de plafondplaat.

Zo heeft u het totale systeemplafond bij elkaar compleet, strak en netjes! Wilt u meer weten over een systeemplafond of heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via info@afbouwtotaal.com of 085-0647296. Klik eventueel gerust verder op één van de toepassingsgebieden bovenaan deze pagina.

Meteen aan de slag

Bekijk één van onze nieuwe producten:

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Vandaag voor 12:00 uur besteld = volgende dag in huis!

Nu direct winkelen