Systeemplafond

Op deze pagina willen we u informeren over wat een systeemplafond nu exact is, waar het uit bestaat en welke materialen u nou precies nodig heeft voor het maken van een systeemplafond. Het woord ‘systeemplafond’ zegt het al: het bestaat uit een ‘systeem’, ook wel raster genoemd, en een plafond, ook wel de platen, tegels of panelen.

Heeft u een vraag die u persoonlijk wilt stellen? Neem dan gerust contact met ons op via info@afbouwtotaal.com of 085-0647296.

Hulp nodig met kiezen?

Systeemplafond basis

In een kale ruimte waarin u tegen de betonconstructie aankijkt wilt u een systeemplafond. Waar wij te allen tijde adviseren om mee te beginnen is de kantlat. Deze is standaard te verkrijgen in wit en zwart. Wilt u een andere kleur? Dan is dit op aanvraag ook verkrijgbaar. Zwart en wit zijn echter ver uit de meest voorkomende kantlatten. De kantlat wordt op de muur gemonteerd, waar vervolgens op de kantlat het volgende onderdeel wordt gemonteerd. Dit is het randprofiel. Deze twee onderdelen zorgen voor de basis van uw plafond. Tevens zorgen ze voor de stevigheid en vastheid van uw systeemplafond.

Systeemplafond profielen

Nadat de basis rondom in de ruimte gemonteerd is, komen we aan bij het volgende onderdeel. Het hoofdprofiel wordt door middel van snelhangers en de verschillende ophangpunten (dit zijn in beton slagankers en in hout schroefogen) opgehangen en rust in het randprofiel. In het hoofdprofiel zitten sleuven. Deze sleuven zijn geschikt om de verschillende tussenprofielen in te klikken, waardoor er meer stevigheid in het systeemplafond gecreëerd wordt. Met de keuze van een 600x600mm plafondplaat of 600x1200mm plafondplaat wordt het systeemraster opgebouwd. Kiest u voor een 600x1200mm plafondplaat, dan heeft u dus geen 600mm tussenprofielen nodig.

  • Een oplossing op maat nodig? Wij rekenen de kosten uit: 

Systeemplafondplaten

De systeemplafondplaten zijn in vele verschillende soorten en maten te verkrijgen. De meest gekozen optie is de normale 600x600mm inleg. Ook deze maat is er  in verschillende soorten. Zie bijvoorbeeld de Rockfon Krios of de KCS Armstrong Perla OP. Dit zijn plafondplaten die al jarenlang enorm veel worden verkocht. Naast de Rockfon en KCS Armstrong panelen hebben we ook nog van de merken OWA, Ecophon en Eurocoustic. U begrijpt dan al vanzelf dat er onder de merken ook weer vele soorten hangen. Helaas zijn dat er zoveel dat we ze hier niet allemaal kunnen opnoemen. Op de pagina plafondplaten vindt u alle soorten! Is de keuze te moeilijk of bent u op zoek naar een specifieke plafondplaat? Stuur ons gerust een bericht.

Systeem plafond toevoegingen

Met de basis, profiel en platen heeft u het systeemplafond bij elkaar verzameld. Echter mist u nog een belangrijk onderdeel wat wij ook leveren, namelijk: verlichting. Ook qua verlichting zijn er veel mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld een volledig LED paneel of wilt u een LED spot in het systeemplafond? De spots zult u moeten monteren in de systeemplafondplaat. LED panelen kunt u zo in het systeemraster leggen. Hier heeft u dus een stuk minder werk aan. Voor de LED spots adviseren we een spotplaat te gebruiken. De spotplaat zorgt ervoor dat de spots hun klemmetjes niet doordrukken in de plafondplaat.

Nu heeft u écht het totale systeemplafond bij elkaar: compleet, strak en netjes! Wilt u meer weten over een systeemplafond of heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via info@afbouwtotaal.com of 085-0647296. Klik eventueel gerust verder op één van de toepassingsgebieden bovenaan deze pagina.

Meteen aan de slag

Bekijk één van onze nieuwe producten:

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!