Hótan akoestische panelen

Nu de bouwvakvakantie er weer op zit is het weer tijd voor een nieuwe blog. Wij hopen dat jullie weer volledig zijn uitgerust en klaar zijn voor een nieuwe periode. Deze nieuwe periode trappen wij af met een nieuwe blog van AfbouwTotaal!

In deze blog vertellen we je graag meer over enkele nieuwe producten die wij voor de bouwvakvakantie hebben toegevoegd. Maak kennis met de Hótan akoestische panelen.

Wat is Hótan?

Hótan is een akoestisch paneel. Dit paneel beschikt over een basis van een 9mm zwart polyester vilt, maar deze vilt is gemaakt vanuit gerecyclede PET-flessen.  Op dit vilt zijn zwart gefineerde MDF-stroken gemonteerd. De panelen kunnen op verschillende plaatsen worden bevestigd. Voor akoestiek oplossingen komen de Hótan panelen het beste tot zijn recht op wanden en plafonds.

Er zijn vele onderzoeken gedaan naar de werking van de Hótan akoestische panelen. Uit deze onderzoeken is gebleken dat de Hótan panelen bijdragen aan een betere akoestiek van de ruimte. Met de Hótan panelen kan de geluidsoverlast met maar liefst 50% worden verminderd, omdat de panelen het geluid perfect opnemen.

Akoestiek

Een goede akoestiek is erg belangrijk. Zeker in ruimtes waar veel mensen komen. Het woord akoestiek betekent officieel: de wetenschap van geluid. Tegenwoordig wordt het woord ook vaak gebruikt om de invloed van een ruimte aan te duiden op het gebied van geluid en nagalm tijd. Aan ruimtes worden vaak verschillende eisen gesteld op het gebied van akoestiek.

Veel mensen hebben last van veel omgevingsgeluid. Dit leidt vaak tot slechte concentratie en mogelijk zelfs tot stress.  Concentratie is een veelvoorkomend probleem bij slechte akoestiek. Dit geldt niet alleen in kantoren, maar ook in scholen, ziekenhuizen, restaurants en andere openbare gebouwen.

Door verminderde productiviteit en concentratieverlies verliezen mensen hun motivatie om zich in te spannen. Bovendien is langdurige blootstelling aan te hoge geluidsniveaus schadelijk voor de algehele gezondheid. Als gevolg van een slechte akoestiek kan dit leiden tot hoofdpijn, stress, evenwichtsproblemen en concentratieproblemen. Met de invoering van de nieuwe omgevingswet is het zelf bij de wet verplicht om oplossingen voor geluidsoverlast toe te passen.

De belangrijkste vraag bij het beoordelen van akoestiek is of de akoestiek van een ruimte overeenkomt met het doel van deze ruimte. Zo moet een kantoor, woonkamer, bibliotheek of klaslokaal het liefst zo stil mogelijk zijn om een fijne plek te zijn om te werken, leren en wonen. Bij een luidruchtig café is het belangrijk om geluid binnen te houden om geen overlast te veroorzaken voor omwonenden. Oftewel: het gebruik van een ruimte bepaalt de eisen aan de akoestiek.

Kleuren

De panelen zijn bij AfbouwTotaal leverbaar in 3 verschillende houtkleuren.

Het verschil in de panelen qua kleur komt eigenlijk doordat er voor iedere paneelsoort een ander houtsoort wordt gebruikt.

De kleuren van de Hótan panelen zijn:

Hótan akoestische panelen eiken 300X60CM - AfbouwTotaal.com

Hótan akoestische panelen gerookt eiken 300X60CM - AfbouwTotaal.com

Hótan akoestische panelen Amerikaans walnoot 300X60CM - AfbouwTotaal.com - AfbouwTotaal.com

Wat is gefineerd MDF?

De stroken van de Hótan panelen zijn gemaakt van gefineerd MDF.

Edel gefineerd MDF is een plaat welke aan de twee zijdes voorzien is van edel fineer. Deze edel fineer toplaag van echt hout is echter beschikbaar in verschillende kwaliteiten, houtsoorten, afmetingen en diktes.

Fineer is een laagje hout van 0,6 of 1,5 mm dik dat op plaatmateriaal, vaak MDF, wordt aangebracht.

Fineer wordt geproduceerd door een stam in vele dunne laagjes te snijden. In tegenstelling tot massief hout, dat gezaagd wordt, benut houtfineer de stam optimaal en is er geen zaagverlies. Hierdoor is het een duurzamer alternatief dan massief hout.

Fineer behoudt de natuurlijke uitstraling en unieke kenmerken van echt hout, met authentieke kleur- en patroonverschillen. Met deze kenmerken onderscheidt fineer zich van de imitaties.

Bevestigen Hótan panelen

De Hótan akoestische panelen worden zelfs kant en klaar geleverd. Echter dienen de panelen nog wel bevestigd te worden op de gewenste plek. Er zijn twee eenvoudige manieren om de panelen te bevestigen.

De eerste manier is met schroeven:

Plaats de schroeven tussen de stroken door de niet-geweven stof. Gebruik minimaal 15 platkopschroeven per paneel. De schroeven kunnen met behulp van een schroevendraaier en boor worden geplaatst.

De tweede manier is met een lijmworst.

Bovendien is het mogelijk om de panelen te bevestigen met behulp van lijm.

Met behulp van de Astrifix lijmworsten en het daarbij horende lijmpistool kunt u de panelen op de millimeter nauwkeurig plaatsen. Echter is het wel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het feit dat de lijm moet drogen. Hierdoor dienen de panelen op zijn plek gehouden te worden tijdens het drogen.

De Astrifix lijmworsten en de daarbij horende lijmspuit zijn bij AfbouwTotaal ruim op voorraad. Deze kunt u dus eenvoudig bij uw bestelling mee bestellen.

Lijmworst spuit ~ AfbouwTotaal.com

Hótan akoestische panelen bestellen bij AfbouwTotaal

Bent u op zoek naar akoestische oplossingen zoals de Hótan panelen?

Bij AfbouwTotaal beschikken wij over een ruim assortiment materialen die kunnen helpen bij het verbeteren van de akoestiek. Het bestellen kan eenvoudig via de webshop. Heeft u vragen over de materialen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via 085-0647296.

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!