Rockfon plafondplaten

Rockfon plafondplaten

Rockfon plafondplaten… Al jarenlang is Rockfon een toonaangevende leverancier van akoestische steenwol, plafonds en ophangsystemen. Met de overname van Chicago Metallic bieden ze ook een compleet plafondsysteem aan. De systeemplafonds van Rockfon hebben een groot marktaandeel in Nederland. Rockfon staat met name bekend om kwaliteit en duurzaamheid. Ze zijn dan ook 100% recyclebaar. Door het vlakke vlies van de plaat is het in vrijwel alle ruimtes toepasbaar. Dit maakt de Rockfon plafondplaten erg gangbaar. Met de platen heeft u dus garantie op hoge kwaliteit plafonds en uitstekende geluidsabsorptie.

Rockfon plafondplaten 60×60

De plafondpanelen van Rockfon komen voor in vele verschillende maten en kleuren. Er zijn echter 2 standaardmaten die het meeste voorkomen in de praktijk. De vierkante Rockfon plafondplaten zijn 60 bij 60 centimeter en zal je waarschijnlijk het meest hebben gezien. Bekijk al onze Rockfon panelen van 60 bij 60 centimeter.

Rockfon plafondplaten 60×120

ook de Rockfon plafondplaten van 60 bij 120 centimeter komen heel erg veel voor. Ontdek in onze webshop welk plafondplaten er allemaal beschikbaar zijn in deze maat.

Overige maten Rockfon plafondplaten

Natuurlijk zijn de plafondtegels van Rockfon ook beschikbaar in andere maten:

Rockfon plafondplaten bestellen

Ben jij benieuwd naar ons assortiment in Rockfon plafondplaten? Bekijk hier het diverse aanbod!

Waarom kiezen voor een Rockfon systeemplafond?

Er zijn verschillende merken plafondplaten. Waarom zou je dan de keuze maken voor een Rockfon systeemplafond?

 Voordelen van Rockfon

  • Uitstekende akoestische waardes
  • Kwalitatief afgewerkt en dus vrijwel geen fabrieksfouten
  • Zeer divers assortiment van kleur en maat
  • Rockfon heeft meerdere vochtwerende plafondplaten
  • Rockfon biedt ook een compleet en makkelijk te gebruiken plafondsysteem aan (Chicago Metallic)

Wat Rockfon zo’n sterke speler in de markt maakt is het feit dat ze een totaalpakket bieden wat ze grotendeels in eigen hand hebben.

Akoestische plafondplaten van Rockfon

Rockfon is gespecialiseerd in het ontwikkelen van plafondplaten met goede akoestische waardes. Hieronder een aantal plafondplaten met de akoestische waardes bijgevoegd.

Plafondplaat αw
Rockfon Krios 1,00
Rockfon Blanka 1,00
Rockfon Cleanspace 1,00
Rockfon Color-all 1,00
Rockfon Lithos 0,90
Rockfon Black/Cinema/Zwart 1,00
Rockfon Pallas 0,90

αw staat voor akoestische absorptie coëfficiënt. Het geeft weer in welke mate een object een geluidsgolf absorbeert. Dit cijfer is tussen de 0 en 1. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger het absorptievermogen van het materiaal is. De aanwezigheid van materialen met een hoge αw waarde zorgt voor een ruimte waarin echo’s en weerkaatsingen van geluid wordt gedempt. 

Prijzen van een Rockfon plafond

Plafondplaat Prijs m²
Rockfon Krios Vanaf €11,80 per m²
Rockfon Blanka Vanaf €15,95 per m²
Rockfon Cleanspace Vanaf €19,95 per m²
Rockfon Lithos Vanaf €7,55 per m²
Rockfon Pallas Vanaf €8,95 per m²
Rockfon Black/Cinema/Zwart Vanaf €13,40 per m²
Rockfon Sonar Vanaf €14,42 per m²

De meest verkochte Rockfon platen bij AfbouwTotaal zijn:

Rockfon Krios: De Krios onderscheidt zich door een helder en egaal wit oppervlak. Hiermee biedt hij diverse mogelijkheden om uw systeemplafond vorm te geven (verdekt, verdiept, inleg). De diversiteit aan afmetingen biedt ongekende mogelijkheden. Door de hoogste geluidsabsorptiewaarde (aw = 0,90-1,00) zorgt Rockfon Krios voor een aangenaam akoestisch comfort in elke ruimte waar het wordt toegepast.

Rockfon Cinema: De Cinema (zwart) is voorzien van een strakke en gladde structuur. De platen zijn egaal zwart en hebben ook akoestisch een uitstekende waarde. De Rockfon Cinema (zwart) is in allerlei ruimtes toepasbaar: Kantoren, bioscopen, winkels, scholen en sportscholen.

Rockfon Lithos: De Rockfon Lithos heeft een wit en glad afwerk vlies. De dikte van de plaat is 15mm en dit maakt hem erg licht en daarin ook makkelijk in gebruik. De plaat is van hoge kwaliteit, maar bevind zich wel in het lagere prijssegment. De ideale oplossing dus voor uw plafond.

Zit de plafondplaat die u wenst er niet tussen neem dan contact met ons op. Voor advies en andere vragen kunt u ons bereiken op 085-0647296 of info@afbouwtotaal.com. Wilt u op de hoogte blijven van alle gebeurtenissen binnen AfbouwTotaal? Volg ons dan op LinkedIn.

Niet gevonden waar u naar zocht? Bekijk ook eens deze artikelen!