De beste plafondplaten voor je badkamer

Welkom bij weer een gloednieuwe blog van AfbouwTotaal. Deze maand hebben we het over de beste plafondplaten voor je badkamer! Er zijn talloze opties om je badkamer strak af te werken, ontdek hier welke mogelijkheden er zijn en welke optie het beste is voor jouw ruimte. 

Vandaag duiken we dieper in de volgende onderwerpen:

  • Kunststof plafond badkamer
  • MDF plafond badkamer
  • Gipsplaten systeemplafond badkamer > Gipsplaten systeemplafond badkamer afwerken
  • Aluminium plafond badkamer
  • Vochtwerende plafondplaten badkamer kopen?

Kunststof plafond badkamer

Allereerst beginnen we met het toelichten van een kunststof plafond voor de badkamer. Een kunststof plafond in de badkamer straalt luxe uit en is zeer hygiënisch. Omdat een kunststof plafond vochtbestendig is, zal het namelijk niet beschimmelen. Het is dus een groot voordeel om kunststof plafondpanelen in je badkamer te monteren. Kunststof is ook zoals je misschien wel weet, erg makkelijk schoon te maken. Veel onderhoud zul je er dus niet aan hebben.

De luxe van kunststof plafond platen in je badkamer is terug te zien in je eigen creativiteit. Een kunststof plafond is bewerkelijk en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Dit zorgt er voor dat je creatief kan omgaan met de afwerking van het plafond.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!   

MDF plafond badkamer

Je kunt ook kiezen voor een MDF plafond in je badkamer. Een MDF plafond voor badkamers is vochtwerend. De decorlaag van de platen is beschermd door middel van een kunststof folie en is daardoor volledig beschermd tegen een natte omgeving zoals de badkamer. Een MDF plafond is vrij eenvoudig te monteren en dus geschikt voor de fanatieke thuisklusser!

De MDF platen worden in veel verschillende kleuren gefabriceerd. Hierdoor heb je genoeg keuze om de best passende optie te kiezen voor jouw MDF plafond in de badkamer. Let echter op of je wel de juiste MDF platen koopt. Gewone MDF platen zijn namelijk niet geschikt voor vochtige ruimtes. Voor vochtige ruimtes moet je uitsluitend de MDF platen gebruiken die zijn beschermd door middel van kunststoffolie.

Gipsplaten systeemplafond badkamer

In ruimtes waar het nat wordt, is het gebruik van gipsplaten mogelijk. Je kunt gaan voor gipsplaten in een systeem raster of gipsplaten die afgewerkt worden tegen een metal stud constructie.

Gipsplaten in een systeemplafond worden ook wel gipsvinyl platen genoemd. Voordelen van deze gipsvinyl plafondplaten zijn dat ze ten eerste ideaal zijn voor vochtige ruimtes. Door de vinyllaag die op de gipsplaat is geplakt, zijn ze namelijk vochtbestendig. Ten tweede zijn ze 100% geschikt voor ruimtes waar hoge hygiënische eisen worden gesteld omdat ze heel makkelijk schoon te maken zijn en schimmelvrije eigenschappen hebben. 

Ten derde zijn de plafondplaten erg eenvoudig op maat te snijden met een stanleymes. Je hebt vrijwel geen gereedschap nodig dus! Ten vierde en tot slot zijn de panelen financieel ook erg interessant. Het is één van de goedkoopste oplossingen voor een vochtbestendig plafond.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een gipsvinyl systeemplafond? Vraag hier je offerte aan!

Gipsvinyl plafond

Gipsplaten systeemplafond badkamer afwerken

Wil jij je gipsplaten plafond in je badkamer afwerken? Hoe werkt dat? Het antwoord vind je hier! 

Deze plafondplaten worden gemonteerd in een systeemplafond. Dit systeemplafond wordt gemaakt vanuit het bouwkundig plafond. Aan boorpunten in het bouwkundig plafond wordt een raster gehangen aan snelhangers die op een bepaalde hoogte kunnen worden gesteld (dit kan je zelf bepalen, maar is wel afhankelijk van je randprofiel aan de zijkanten).

Vervolgens wordt er een raster in gemaakt die exact op maat is voor jouw gipsvinyl plafondplaten. Waarschijnlijk zal je alleen aan de randen van het systeem raster platen op maat moeten snijden. 

De gipsvinyl platen zijn van zichzelf al volledig afgewerkt. Daar hoeft dus niets meer mee te gebeuren naast het snijden en inleggen.

Aluminium plafond badkamer

Een aluminium plafond in de badkamer geeft een bijzonder unieke uitstraling. Een aluminium plafond is opgebouwd vanuit meerdere lamellen. Het is vrij eenvoudig te monteren en ze kunnen op verschillende hoogtes worden gehangen. 

Niet geheel onbelangrijk is het feit dat de aluminium lamellen vochtbestendig zijn. Door de gladde look en feel zijn ze ook erg eenvoudig schoon te maken. De panelen zijn prachtig om te combineren met led strips. Hierdoor lijkt het net of het plafond aan het zweven is.

badkamerplafond

Vochtwerende plafondplaten badkamer kopen?

Ben jij op zoek naar vochtwerende plafondplaten voor de badkamer? AfbouwTotaal heeft meerdere soorten plafondplaten waaruit je kunt kiezen. Bekijk de producten hieronder!

Nog steeds geen keuze kunnen maken? Toch niet zeker over de mogelijkheden? Of heb je vragen? Laat het ons weten en we nemen binnen 24 uur contact met je op. Beloofd!

Bedankt voor het lezen van onze blog en tot de volgende!

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!