Hoe maak ik mijn plafond geluiddempend?

Welkom bij een nieuwe blog van AfbouwTotaal. Vandaag gaan we de volgende vraag toelichten: ‘hoe maak ik mijn systeemplafond geluiddempend?’. Ontdek in deze blog wat de voordelen van een geluiddempend systeemplafond zijn en hoe je een systeemplafond geluiddempend maakt. Gebruik de juiste producten en creëer de perfecte akoestiek voor jouw ruimte!

Wat is een geluiddempend systeemplafond

Wanneer jij in een kantoorruimte zit of je bent lekker aan het eten in een restaurant is een geluiddempend plafond heel belangrijk. Goede akoestiek is een vereiste in zulke ruimtes en een geluiddempend plafond is een grote stap om de gewenste akoestiek te realiseren. 

Een geluiddempend plafond is onder andere een plafond waarmee de akoestiek in een ruimte wordt verbeterd. Het kan er echter ook voor zorgen dat geluiden vanuit bovenliggende verdiepingen worden verminderd. Dit vereist dan weer een andere aanpak met het monteren van het systeemplafond. Hier wordt verder in het blog meer over toegelicht. 

Geluiddempende plafondplaten

Voor een geluiddempend systeemplafond heb je logischerwijs geluiddempende plafondplaten nodig… Geluiddempende panelen voor je systeemplafond zorgen ervoor dat jouw ruimte de gewenste akoestische waarde heeft. Bekijk hieronder verder welke geluiddempende plafondplaten er zijn en welke het best passen bij jouw situatie!

Rockfon geluiddempende plafondplaten

Rockfon heeft diverse plafondplaten met goede waarden voor een geluiddempend systeemplafond. 

Rockfon geluiddempende producten:

Alle Rockfon producten

OWA geluiddempende plafondplaten

Ook OWA heeft een aantal plafondplaten met goede waarden voor een geluiddempend plafond.

Alle OWA producten

Overige geluiddempende plafondplaten

Verder heeft AfbouwTotaal nog meer plafondplaten met uitstekende akoestische waarde. 

Overige geluiddempende plafondplaten:

Voordelen geluiddempend systeemplafond

Wat zijn de voordelen van een geluiddempend systeemplafond?

 • Geen ‘galm’ in de ruimte
 • Geen echo’s in de ruimte
 • De verstaanbaarheid in de ruimte wordt stukken beter
 • Geeft een rustige werksfeer met minder afleiding
 • Verhoogde privacy (relevant met meerdere verdiepingen/kamers)

Hoe maak ik mijn systeemplafond geluiddempend

Nu moet de vraag waarvoor deze blog is geschreven nog beantwoord worden! Hoe maak ik mijn systeemplafond geluiddempend?  

Begin met het plaatsen van het rasterwerk voor een systeemplafond. In de video kunt u het gehele proces vinden. Het enige wat ontbreekt in deze video is de kantlat. Deze wordt voor het randprofiel op de muur gemonteerd om oneffenheden te voorkomen. Vervolgens kun je één van de soorten plafondplaten kiezen die eerder zijn beschreven. Er is genoeg keuze, dus je kan exact bepalen welke soort plafondplaat het beste bij jouw situatie past.

 Waar worden geluiddempende plafondplaten gebruikt?

Geluiddempende plafondplaten worden op heel veel plekken gebruikt. Tegenwoordig is een goede akoestiek bijna overal een vereiste. Ze worden eigenlijk altijd gebruikt in ruimten waar de akoestiek niet optimaal is. Geluiddempende plafondplaten worden veelal in de volgende situaties gebruikt:

 • Kantoorruimtes
 • Bibliotheken 
 • Scholen
 • Gymzalen
 • Horeca
 • Ziekenhuizen

In andere ruimtes worden ook vaak geluiddempende plafondplaten gebruikt, maar bij de bovenstaande situaties worden er vrijwel altijd geluiddempende systeemplafonds gemonteerd.

Geluiddempende plafondplaten bestellen?

Ben jij op zoek naar een geluiddempend systeemplafond? AfbouwTotaal heeft diverse geluiddempende plafondpanelen. Neem een kijkje in ons assortiment en ontdek welk type plafondplaat het beste bij jouw situatie past.

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!