Het belang van ventilatieroosters

Nu de binnentemperatuur door het mooie weer oploopt, merken wij dat de vraag naar ventilatieroosters in een systeemplafond toeneemt. Het ventileren van een ruimte is echter op ieder moment van het jaar ontzettend belangrijk. Door een ruimte goed te ventileren wordt vuile en vochtige lucht afgevoerd naar buiten. Hierdoor blijft de luchtkwaliteit in de ruimte goed. Wanneer u een ruimte niet goed ventileert is de kans op schimmels of huisstofmijt groter. Dit kan vervolgens weer leiden tot gezondheidsklachten.

Daarom is goed ventileren met ventilatieroosters erg belangrijk.

Welkom bij AfbouwTotaal! Dé leverancier van plafonds, verlichting, ventilatieroosters en nog veel meer!  In deze blog wordt er dieper ingegaan op de voordelen van ventilatieroosters en waarom deze noodzakelijk zijn in uw systeemplafond.

Systeemplafond ventilatierooster wit - AfbouwTotaal

Ventilatierooster plafondplaat wit 600x600mm RAL 9016

Wat is een ventilatierooster?

Ventilatieroosters zijn roosters die worden geplaatst in een systeemplafond. Deze roosters zorgen er eigenlijk voor dat vuile en vochtige lucht wordt afgevoerd. Hierdoor kan schone en droge lucht aan de ruimte worden toegevoegd. Ventilatieroosters in een systeemplafond maken deel uit van het ventilatiesysteem en werken daardoor goed in samenwerking met ramen, raam roosters en luchtcirculatie systemen.

Verschil ventileren en luchten

Het verschil tussen het luchten en het ventileren van een ruimte zit hem voornamelijk in de momenten waarop de acties worden uitgevoerd. Tijdens het ventileren wordt er continu frisse lucht aangevoerd in uw ruimte. Tijdens het luchten wordt de lucht alleen verfrist wanneer u bijvoorbeeld de ramen openzet. Wanneer u de ramen dan weer dicht doet zal de schone lucht snel verdwijnen. Wel kan luchten helpen wanneer u snel de lucht in uw ruimte wilt verfrissen.

Voordelen van ventilatieroosters in een systeemplafond

Ventilatieroosters hebben verschillende product eigenschappen die het een aantrekkelijke keuze maken. Enkele van deze voordelen zijn:

  • Aantrekkelijke prijs
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Eenvoudig te installeren in een systeemplafond
  • Lange kwaliteitsgarantie

Ventilatieroosters zijn bij AfbouwTotaal al verkrijgbaar vanaf €14,64. Hierdoor zijn de oplossingen op het gebied van ventilatie met een ventilatierooster erg interessant. Ook zijn de ventilatieroosters verkrijgbaar in de kleuren van de meeste systeemplafonds. Hierdoor hebben de ventilatieroosters ook qua uitstraling veel voordelen. Door goed te ventileren in de ruimte waarin uw systeemplafond hangt zorgt u er bovendien voor dat uw systeemplafond langer meegaat.

Ventilatieroosters in een systeemplafond

Ventilatieroosters zijn bij AfbouwTotaal in verschillende soorten te verkrijgen. Ieder ventilatierooster dat wordt aangeboden op de webshop is te plaatsen in een 600 x 600 mm systeemplafond. AfbouwTotaal biedt de “standaard” ventilatieroosters aan in het wit en in het zwart. Het witte ventilatierooster is verkrijgbaar in RAL 9016. Dit is de kleur van het standaard witte Rockfon CMC plafond systeem.

Ventilatierooster wit - AfbouwTotaal.com

Ventilatierooster wit 600 x 600 mm met met medewerker Lars – AfbouwTotaal

Naast de standaard ventilatieroosters bieden we bij AfbouwTotaal ook Opaal Styreen Louvre ventilatieroosters aan.  Deze roosters dienen ook als ventilatierooster, maar worden ook gebruikt als decoratie in een systeemplafond. Door het toevoegen van het Opaal Styreen Louvre ventilatierooster krijgt het plafond niet alleen standaard plafondplaten in het plafond.

Louvre rooster wit - AfbouwTotaal.com

Opaal Styreen Louvre Ventilatierooster wit met met medewerker Lars – AfbouwTotaal

Het Opaal Styreen Louvre ventilatierooster is in de kleur wit en zwart ook verkrijgbaar in de afmeting 1200 x 600 mm.

De witte ventilatieroosters gaan goed samen met de witte rasters die wij aanbieden voor de systeemplafonds van AfbouwTotaal. Het witte ventilatierooster gaat bijvoorbeeld goed samen met de plafondplaten Rockfon Krios en Rockfon Blanka. Dit geldt natuurlijk ook voor de zwarte systemen met de zwarte ventilatieroosters. De zwarte ventilatieroosters gaan goed samen met bijvoorbeeld de plafondplaat Rockfon Black (Cinema).

Ventilatierooster zwart - AfbouwTotaal.com
Ventilatierooster zwart met met medewerker Remon – AfbouwTotaal

Ventilatierooster plaatsen

De ventilatieroosters kunnen op verschillende plaatsen worden geïnstalleerd. Naast woonruimtes worden ventilatieroosters ook vaak toegepast in plaatsen waar een goede luchtkwaliteit belangrijk is zoals scholen, ziekenhuizen, kantoren en horecagelegenheden.

Het is belangrijk dat het ventilatierooster zo effectief mogelijk gebruikt wordt. Het is daarom af te raden om het ventilatierooster naast een raam te plaatsen.

Bestel Ventilatieroosters bij AfbouwTotaal!

Bent u op zoek naar een ventilatierooster?

Bij AfbouwTotaal hebben wij een ruime voorraad met verschillende ventilatieroosters.

Het bestellen van ventilatieroosters kan eenvoudig via de webshop. Heeft u een ventilatierooster besteld? Dan heeft u deze vaak al binnen 3 werkdagen in huis!

Heeft u vragen over de mogelijkheden op het gebied van een systeemplafond en de daarbij extra’s zoals een ventilatierooster? Aarzel dan niet op contact op te nemen via: 085-0647296

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!