Tronix Track Rail

Tronix Track Rail

Verlichting in de vorm van Track Light is een handige verlichting oplossing. Met Tronix Track Rail kun je met een stroompunt een volledige ruimte verlichten. Bij AfbouwTotaal heeft u keuze uit verschillende opties voor Tronix Track Rail verlichting.

Let op! Track Rail verlichting heeft veel verschillende koppelstukken die de bedrading of LINKSOM of RECHTSOM door een bocht laten lopen. Controleer daarom goed welke verbinding passend is voor uw project.

Voor vragen kunt u ons altijd bereiken! Klik hier voor onze contactgegevens!

Wat is railverlichting?

Een LED-railsysteem met 3-fase zorgt ervoor dat het mogelijk is om de aangesloten railverlichting op te splitsen in drie circuits/ groepen verlichting, ondanks dat zij op hetzelfde railsysteem zijn bevestigd. Dit maakt het mogelijk om zoneverlichting toe te passen in uw pand of om een ruimte te voorzien van meerdere lichtoplossingen. Ieder van de drie groepen werkt namelijk met een eigen lichtschakelaar en/of dimmer.

Voordelen van LED Railverlichting

LED Railverlichting heeft verschillende voordelen. Zo kun je met LED Railverlichting

  • Meerdere lichtbronnen aansluiten op een rail
  • LED Railverlichting dimmen met een dimmer
  • Je eigen route bepalen
  • Aparte lichtschakelaar instaleren waarmee je verlichting per fase kan in of uitschakelen

Hoe monteer ik een railsysteem?

Het monteren van een LED-railsysteem is alleen mogelijk wanneer de stroom tijdelijk wordt uitgeschakeld. Het 3-fase railsysteem dient immers aan het stroomnetwerk (230V; vijf aderige elektriciteitskabel) te worden gekoppeld met een voedingsadapter.  Je kunt de rails naar eigen wens (vorm en/of route) plaatsen met behulp van koppelstukken, hoekstukken, kruisverbindingen en connectoren. Nadat het railsysteem is geplaatst kun je de gewenste hoeveelheid LED Railspots aan het railsysteem bevestigen. Op elke railspot zit een schakelaar die de lichtbron koppelt aan een circuit (L1, L2 of L3). Voor iedere fase heb je een aparte lichtschakelaar die de spots in- of uitschakelt. Wil je gebruik maken van een LED Dimmer op één of meerdere fases, dan is het niet alleen van belang dat je dimbare armaturen kiest voor de specifieke fase(s), maar ook dat je dezelfde armaturen kiest om een gelijkmatige lichtverdeling te behouden.

Waar worden railsystemen toegepast?

Enkele voorbeelden die met het toepassen van het railsysteem mogelijk zijn:

  • Het verlichten van een bepaald gebied in een ruimte, zoals een etalage, een specifieke collectie of een werkplek.
  • Het verlichten van grote oppervlaktes met hetzelfde railsysteem door de spreiding van de belasting.
  • Het kunnen switchen tussen algemene verlichting en accentverlichting (Lumen).
  • Het afstemmen van de lichtkleur (K) op de activiteit die op dat moment plaatsvindt.

Wat zijn de afmetingen van een track rail?

Bij AfbouwTotaal bieden wij verschillende maten rails voor LED Railverlichting aan. Zo bieden wij rails aan in de maten 2 meter en 3 meter.

LED Railverlichting is echter dankzij de verschillende koppelopties oneindig te verlengen.

In welke kleuren kan ik een track rail bestellen?

Track Rail bij AfbouwTotaal is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Track rail bestellen bij AfbouwTotaal

Wij bieden bij AfbouwTotaal verschillende track rail verlichting oplossingen aan om uw project of ruimte meer licht te kunnen geven. Met meer dan 30 jaar ervaring in de afbouwbranche kunnen wij stellen dat wij u de beste producten online aanbieden gebaseerd op onze praktijkervaringen. Wij weten wat u nodig heeft om systeem plafondplaten mooi en veilig te plaatsen. Al onze materialen zijn online te bestellen. Van goedkoop tot exclusief. Wij leveren door heel Nederland.

De Track Rail oplossingen die wij bijvoorbeeld aanbieden zijn:

Rail zwart

Rail Wit

Lineair verlichting wit

Trackrail spot zwart

Power connector zwart

Power connector wit

Adapter zwart

Adapter wit

Niet gevonden waar u naar zocht? Bekijk ook eens deze artikelen!