Systeemplafond berekenen

Het kan soms lastig zijn om materialen te berekenen voor een systeemplafond… Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen de plafondplaten. Denk bijvoorbeeld hierbij aan plafondprofielen en snelhangers. Daarom hebben wij een tool die het simpel maakt!

Systeemplafond calculator

Systeemplafond berekenen? Via de blauwe button naast een product kom je terecht bij het stappenplan, waarmee je gemakkelijk het benodigde materiaal voor een systeemplafond kunt berekenen. Na het invullen van alle gegevens, wordt er automatisch een lijst opgesteld met alle benodigdheden. Vervolgens kun je alles voor jouw systeemplafond toevoegen aan je winkelwagen en bestellen.

systeemplafond-berekenen

Systeemplafond materialen berekenen in 5 stappen

Een systeemplafond berekenen kun je doen in 5 stappen. Van het opmeten van de desbetreffende ruimtes tot het kiezen van verlichting en eventuele accessoires. Maak het makkelijk voor jezelf en weet zeker dat je de juiste materialen bestelt!

1. Meet de grootte van de ruimte op

Het berekenen van een systeemplafond begint eigenlijk met iets vrij simpels: het meten van de ruimte. Dit is de allereerste stap.

Je moet de lengte en breedte van de ruimte weten. Dit is essentieel om te berekenen hoeveel materiaal je nodig hebt voor het systeemplafond. Je wilt niet te veel kopen (dat verspilt geld) of te weinig (dat levert problemen op). Door de ruimte goed op te meten, kom je er tegelijkertijd achter of er obstakels zijn, zoals kolommen, buizen of elektrische aansluitingen, die invloed kunnen hebben op de montage van het plafond.

Kortom, voordat je begint met het berekenen van een systeemplafond, haal je gewoon een meetlint en/of laser tevoorschijn.

2. Kies de gewenste kleur voor de profielen

Als je nadenkt over welke kleur je voor het plafondraster moet kiezen, is het belangrijk om er even bij stil te staan. De kleur kan namelijk behoorlijk wat invloed hebben op hoe een ruimte eruitziet en aanvoelt.

Bedenk eerst wat voor sfeer je wilt in die kamer. Als je de ruimte lichter en groter wilt laten lijken, zijn lichte kleuren zoals wit of lichte grijstinten een goede keuze. Maar als je een gezellige, meer dramatische sfeer wilt creëren, kunnen donkere kleuren zoals zwart of diepere grijstinten een betere optie zijn. Denk ook aan de kleuren van de muren, vloeren en meubels in de kamer. Het is slim om ervoor te zorgen dat het plafondraster goed past bij de rest van het kleurenschema.

De functie van de ruimte speelt ook een rol. In een kantooromgeving kiezen mensen vaak voor neutrale kleuren om een professionele uitstraling te houden. Maar in creatieve ruimtes kun je gerust wat gedurfder zijn met kleuren.

Denk dus goed na over de kleur van het plafondraster. Het kan echt het verschil maken in hoe de ruimte eruitziet en aanvoelt, en het moet passen bij wat je wilt bereiken met de inrichting.

3. Bereken de afhanghoogte

Het berekenen van de afhanghoogte is heel simpel. Meet de hoogte tussen het bouwkundig plafond en de gewenste hoogte van het nieuwe systeemplafond. Vul dit in bij onze calculator en je hebt de juiste snelhangers te pakken!

Het is ook belangrijk om aan te geven aan wat voor bouwkundig plafond het raster komt te hangen. Dit maakt namelijk een verschil in wat voor ophangpunten je nodig zult hebben.

4. Kies indien gewenst de verlichting

Verlichting is niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Er zijn allerlei verlichtingsopties beschikbaar bij AfbouwTotaal, van strak en modern tot sfeervol. Kies iets dat past bij de stijl van je ruimte. Ga je voor een LED spot of toch een LED panel?

5. Check of u alle benodigdheden voor montage heeft

Het monteren van een systeemplafond kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste accessoires en gereedschappen wordt het een stuk gemakkelijker. Enkele items die je nodig hebt voor een goede montagewijze:

  • Blikschaar. Om het raster op maat te knippen.
  • Rolmaat. Om alles op te meten.
  • Stanleymes. Om de plafondpanelen te snijden.
  • Handschoenen. Voorkom vlekken, voor een feilloos eindresultaat.
  • Potlood. Handig  voor het bepalen van sparingen en paspanelen.

Offerte aanvragen voor een systeemplafond

Kom je er toch niet helemaal uit? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan bij ons en wij berekenen alle benodigdheden voor jouw systeemplafond.