Alles over verlichting in een systeemplafond

April alweer…. De tijd vliegt en voordat we het weten zit de bouwvakantie er alweer aan te komen. In een rare periode van prijsstijgingen en lange levertijden wilden wij onze blog nu richten aan een artikel wat hier nog redelijk aan voorbij gaat. Verlichting. Mede omdat LED zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld heeft hebben we nu nog weinig last van enorm lange levertijden en absurde prijsstijgingen. (even afkloppen natuurlijk)

Wat voor verlichting is er toepasbaar in een systeemplafond

LED Panelen

Er kan voor verschillende opties worden gekozen in een systeemplafond. Wat we met name terugzien in kantooromgevingen zijn de standaard LED panelen. Deze zijn vaak het het meest toegankelijk omdat ze eenvoudig zijn uit te wisselen met een standaard plafondplaat.

LED Panelen

Zoals te zien is op de foto neemt het LED paneel plaats voor één van de systeemplafondplaten. Deze LED panelen zijn toepasbaar met allerlei verschillende plafondplaten. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren. Dit wil zeggen dat het paneel een verschillend licht uit kan stralen. De standaard versies hiervan zijn altijd de 4000K en de 3000K. Des te meer K (Kelvin) des te meer licht het paneel geeft. Daarnaast zijn ze ook nog eens energie zuinig!

LED Spots

Naast de LED panelen zijn de LED spots het meest verkochte product. Dit wordt vaker gebruikt in bijvoorbeeld kleinere ruimtes zoals WC’s of keukens bijvoorbeeld. Ze zijn ook gewoon toepasbaar in kantoorruimtes, scholen of ziekenhuizen om even snel wat voorbeelden te geven. Dit ziet u alleen wat minder vaak omdat ze qua montage wat arbeidsintensiever zijn. De LED spot moet namelijk uitgesneden worden in uw plafondplaat wat het lastiger maakt om deze te monteren.

LED Spots

Bovenstaand ziet u LED spots gemonteerd in een systeemplafond. Zoals te zien is gaat dit om een grotere ruimte. Dit is dan ook gewoon een optie. De LED spots zijn net zoals de LED panelen verkrijgbaar in verschillende kleuren 3000K en 4000K. Niet alleen de kleur is verschillend verkrijgbaar, maar ook de grootte, de hoeveelheid Lumen en verschillend design. Er is enorm veel keuze in de verscheidenheid hiervan. Op onze verlichtingspagina over de spots staat dan ook maar een klein gedeelte van ons gehele assortiment.

Keuze is enorm in verlichting voor een systeemplafond

Tegenwoordig is de keuze zo groot voor verlichting in een systeemplafond dat dit niet zomaar in één blog te beschrijven is. Zo wordt er bijvoorbeeld vandaag de dag veel track rail verlichting toegepast. Dit past dan weer bij een industriële look en weer wat minder bij een systeemplafond.

Track Rail

Hierboven ziet u een voorbeeld van verlichting in een track rail. In de track rail is de spot eenvoudig te verplaatsen wat het flexibel maakt om uw spots op verschillende plekken weg te zetten. Bent u geïnteresseerd in track rail verlichting? Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie!

Verlichting voor in een systeemplafond bestellen?

Met name de LED panelen en LED spots kunt u allemaal vinden op onze verlichtingspagina . Bent u echter geinteresseerd naar andere opties of heeft u een specifieke vraag naar bepaalde verlichting? Wij werken samen met een betrouwbare partner als Tronix en kunnen daarmee een enorm assortiment aanbieden. Stel u vraag dus gerust via info@afbouwtotaal.com of 085-0647296.

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!