5 Tips voor het bevestigen van plafondplaten

De zomervakantie is weer voorbij en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe blog van AfbouwTotaal! Deze maand geven we jullie 5 gratis tips waar je aan moet denken met het bevestigen van plafondplaten.

Wil jij een nieuw systeemplafond of wil jij een verouderd systeemplafond vervangen? Maak gebruik van deze tips voordat je begint!

Tip 1: Kies de juiste plafondtegel voor jouw project!

Voordat je de plafondplaten gaat bevestigen is het belangrijk dat de juiste keuze is gemaakt wat betreft de plafondtegel die je gaat gebruiken. Welke tegel bij jouw project past is geheel afhankelijk van wat voor ruimte je hebt. Benieuwd naar wat de beste optie is voor jouw ruimte? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij voorzien je van het passende advies!

Tip 2: Is het plafondraster nog heel (en waterpas)?

Vervolgens is het belangrijk dat je het plafondraster controleert op eventuele schade. Is het plafond raster beschadigd? Dan zul je het moeten vervangen om een mooi strak plafond te krijgen. Is het plafondraster niet waterpas? Je kunt dan met de snelhangers het plafond raster stellen. Hierbij kun je een waterpas of een laser gebruiken om te controleren of het plafond waterpas is geworden.

Tip 3: Gebruik handschoenen met het monteren van plafondplaten

Wat erg belangrijk is, is dat je eigenlijk altijd handschoenen moet gebruiken bij het monteren van plafondplaten. De onderstaande handschoenen voorkomen vlekken voor een perfect plafond zonder vlekken.

Let op! Er is wel een uitzondering. Heb jij gekleurde of zwarte plafonds? Gebruik dan je handen zonder handschoenen om de plafondplaten te monteren. Waarom? Zwarte plafondplaten zijn bijvoorbeeld heel besmettelijk. Wanneer je dan handschoenen gebruikt zullen de platen heel snel onder de pluisjes zitten. Hoe bevestig je dit dan op de juiste manier? Door de plafondplaten met de achterkant van je hand te monteren heb je het minste kans op besmetting. Hou ook altijd een droog doekje bij de hand zodat je eventuele vlekken voorzichtig kunt wegvegen.

Tip 4: Maak de plafondtegels op de juiste manier op maat.

Wanneer je een nieuw plafond gaat bevestigen zullen er ook pastegels nodig zijn. Hoe jij deze pastegels maakt kan op verschillende manieren. Welke de juiste is, ligt aan jouw voorkeur.

  • Plafondtegels zagen

Dit is de meest accurate vorm van het verkrijgen van plafondtegels op maat. Het enige wat er moet gebeuren is het opmeten van de passtukken in het plafondraster. Het lastige aan deze manier is dat vrijwel niemand toevallig een wandzaag heeft. AfbouwTotaal heeft echter een wandzaag beschikbaar waarmee we gemakkelijk plafondplaten op maat kunnen zagen.

  • Plafondtegels snijden

Deze manier wordt het meest gebruikt in de praktijk. Hele platen worden op maat gesneden met de hulp van een rolmaat, een stanleymes en eventueel een potlood. In de desbetreffende ruimte wordt alles opgemeten en op locatie worden dan de pastegels gesneden.

Tip 5: Maak je plafondplaten op de juiste manier schoon

Het is onvermijdelijk dat op een gegeven moment je plafondplaten vies zullen worden. Hoe je de platen dan schoon maakt verschilt ook weer per product. Hoe je daar achter komt? Op onze site kun je bij de productinformatie zien of de platen waterafstotend/vochtbestendig zijn of niet. Wanneer de platen tegen vocht kunnen, is het de beste manier om ze schoon te maken met een vochtige doek. Staat het niet vermeld bij het product? Gebruik dan nooit water met het schoonmaken van de plafondplaten. Hieronder een aantal voorbeelden van vochtbestendige plafondplaten.

Vochtbestendige plafondplaten:

Conclusie

Nog steeds geen idee welke plafondplaat je wilt gebruiken? Of weet je het toch nog niet zeker hoe je de plafondplaten op de juiste manier bevestigt? 

Wij bieden verschillende plafondplaten aan die geschikt zijn voor elk project! Neem een kijkje in ons assortiment en ontdek de mogelijkheden. Vragen? Neem gerust contact met ons op. 

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!