Prijsverschillen plafondplaten

In deze blog gaan we dieper in op de prijsverschillen tussen verschillende soorten plafondplaten. Deze prijzen kunnen, zoals u wellicht weet, sterk variëren. Zo zijn er plafondplaten van € 7,50 (excl. btw) per m² maar kunt u op onze webshop ook plafondplaten vinden voor maar liefst € 53,90 (excl. btw) per m².

Om een duidelijk beeld te scheppen gaan we in deze blog beschrijven waardoor het komt dat de prijsverschillen zo gigantisch zijn. Hieronder vindt u de punten die het meeste te maken hebben met de prijs van de plafondplaat.

  • Kwaliteit
  • Geluidsabsorptie
  • Vochtbestendigheid
  • Afwerking
  • Type

Kwaliteit

De kwaliteit van plafondplaten speelt een cruciale rol in de prijs. Bij goedkopere plafondplaten kan het voorkomen dat de plaat niet vlak is of dat het vlies gemakkelijk loslaat van de plafondplaat zelf. Dit kan uw montageproces aanzienlijk frustreren. Niemand wil plafondplaten aanschaffen en vervolgens ontdekken dat de helft van het pak onbruikbaar is.

Bij Afbouw Totaal verkopen wij uitsluitend hoogwaardige plafondplaten. Of u nu kiest voor een plaat van € 8,- per m² of één van € 40,- per m², de kwaliteit staat altijd voorop. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de kwaliteit van onze producten. Dit in tegenstelling tot plafondplaten die u wellicht op internet heeft gevonden voor € 3,- per m², die vaak de genoemde problemen hebben. Daarom bieden wij deze niet aan.

In de volgende punten lichten we toe waar de prijsopbouw van onze plafondplaten op gebaseerd is.

Geluidsabsorptie

Voor veel ruimtes is geluidsabsorptie een belangrijke onderdeel van de plafondplaat. Zijn de plafondplaten bijvoorbeeld voor uw kantoor of school dan is dit van essentieel belang. Schaft u plafondplaten aan met een geluidsabsorptie van 55%? Dan bent u hoogstwaarschijnlijk minder kwijt dan een plafondplaat met een geluidsabsorptie van 95% of zelfs wel 100%. De beter geluidsabsorberende platen zijn vaak niet alleen beter voor uw omgeving maar ook voor uw rust. U kunt in rust werken of studeren waardoor de productiviteit omhoog gaat. Zeker ook voor werkgevers en leraren is dit natuurlijk van enorm belang. Heeft u namelijk slecht geluidsabsorberende plafondplaten dan kan dat stress en ruis opleveren. Dat is iets waar u als werkgever niet op zit te wachten.

Vochtbestendigheid

Ook de vochtbestendigheid heeft invloed op de prijs van de plafondplaat. Is de vochtbestendigheid laag dan wil dat zeggen dat bij een lekkage genoeg plafondplaten zullen sneuvelen. Vochtvlekken, doorhangende panelen of loslatend vlies zijn een veel voorkomend probleem bij plafondplaten met een slechte vochtbestendigheid. Dit zijn allemaal facetten die u uit wilt sluiten. Vandaar ook dat als u voor kwaliteit en prijs kiest het beste kunt kiezen voor een plafondplaat met een goede vochtbestendigheid.

Materiaal

Het materiaal van de plafondplaat wil zeggen waaruit de basis van de plafondplaat bestaat. Zo hebben wij de merken Rockfon, Ecophon en Eurocoustic die opgebouwd zijn vanuit een zacht minerale steen en glaswol basis. De merken OWA en KCS Armstrong zijn dan weer samengeperste hard minerale plafondplaten. Deze zijn opgebouwd uit een samengeperste laag van grondstoffen. Dit kan zijn kalk, glas, perliet en een bindmiddel.

Type/Afwerking

Vrijwel alle plafondplaten die wij verkopen zijn gebaseerd op een systeemplafond. Dit wil zeggen dat de meeste maten die voorkomen zijn 600x600mm en 600x1200mm. Dit zijn bruto maten van de plafondplaat. De netto maat zal namelijk veelal 595x595mm en 595x1195mm zijn. Dit is zodat uw plafondplaten in uw systeemplafond van 600x600mm passen. De voordeligste type/afwerking van een plafondplaat is de 600x600mm en 600x1200mm inleg. Deze ligt vlak met uw systeem zodat uw systeem nog zichtbaar is. Ten eerste zijn de plafondplaten gemakkelijk te verwerken en ten tweede ook gemakkelijk te monteren. Zie hieronder een foto van een standaard inleg systeemplafond.

Na de inleg optie komt de doorzak. Doorzak klinkt eigenlijk net zo simpel als dat het is. De plaat zakt iets door onder uw systeemplafondprofielen. Hierdoor krijgt u een klein schaduweffect op de plafondprofielen waardoor deze minder zichtbaar zijn. Deze soort plafondplaten worden ook met regelmaat uitgekozen voor een systeemplafond. Echter zijn de pastegels hiervoor lastiger te verwerken.

In deze blog willen we niet te diep ingaan op alle verschillende kantafwerkingen, aangezien er veel varianten zijn. Wilt u meer weten over de diverse kantafwerkingen, dan staan wij altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Samenvattend kunnen we zeggen dat het prijsverschil bij kantafwerkingen meestal neerkomt op de complexiteit van de afwerking: hoe ingewikkelder de afwerking, hoe hoger de prijs.

Plafondplaten die wij aanraden

Hieronder vindt u nog een aantal tips voor plafondplaten die wij aanraden.

Rockfon Krios ~ KCS Armstrong Perla OP ~ KSC Armstrong Sierra ~ Rockfon Blanka

Voor de plafondprofielen is het gelukkig een stuk eenvoudiger. Voor een standaard wit plafondprofiel kunt u hier verder klikken.

Met deze blog hopen we u een beetje de goede richting in te hebben gestuurd voor uw keuze voor uw systeemplafond.

Voor meer informatie of advies op maat kunt u contact met ons opnemen via 085-0647296 of info@afbouwtotaal.com. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen AfbouwTotaal door ons te volgen op LinkedIn.

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!