3 gouden tips bij het vervangen van uw systeemplafond

Bent u opzoek naar manieren om uw systeemplafond te renoveren? Dan helpen wij u in deze blog. U zit bijvoorbeeld met één van de volgende problemen: er zijn een aantal plafondplaten gebroken, u heeft waterschade of misschien is er iets anders voorgevallen waardoor uw systeemplafond beschadigd is. U weet echter nog niet wat de mogelijkheden zijn en op internet zijn er honderden verschillende plafondplaten te vinden. Een belangrijk punt daarin voor u is dat het niet te al veel geld mag kosten. Uiteraard moet de ruimte wel  echt ‘opknappen’. We willen u hierbij dan 3 tips geven om het vervangen van uw systeemplafond zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Tip 1: Reken precies uit hoeveel profielen/plafondplaten u nodig heeft.

Dit kan een risico zijn maar u kunt hiermee wel kosten besparen. U kunt denken ik bestel van alles een aantal dozen dan weet ik zeker dat ik genoeg heb. Echter kunt u dan van verschillende producten wat over houden. Door exact uit te rekenen wat u nodig heeft houdt u de kosten zo laag mogelijk. Het risico is hierin alleen dat als u bijvoorbeeld een plafondplaat laat vallen u weer een nieuwe zal moeten bestellen.

Tip 2: Vervang alleen de plafondplaten en maak het systeem schoon.

Dit is een goede optie wanneer u wilt besparen. Echter is wel het advies om uw systeemraster dan schoon te maken met schoonmaakmiddel. Afbouw Totaal beschikt over de nodige speciale schoonmaakmiddelen die ideaal zijn om uw systeemraster schoon te maken. In sommige gevallen is het wel moeilijk om het raster nog schoon te maken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het raster is al 25 tot 30 jaar oud, in die tijd werd er misschien ook nog in de ruimte gerookt, of er zijn andere vervuilende werkzaamheden geweest waardoor het systeemraster niet meer te redden valt.

Tip 3: Vervang alleen uw kapotte plafondplaten.

Dit is de meest simpele en voordelige optie. Uiteraard logisch, aangezien u dan vaak maar een paar plafondplaten hoeft te vervangen. Voordelen hiervan zijn lage kosten en snelle reparatie. Nadelen zijn dat u vaak kleurverschil heeft in de platen en mogelijke oude plafondplaten niet meer te verkrijgen zijn. Een goede oplossing is dan vaak ook om 1 ruimte totaal te vernieuwen en de oude hele plafondplaten in uw andere ruimtes te verwerken waar kapotte plafondplaten in zaten. Zo kunt u langzaam een nieuwere plafondplaat in de ruimtes verwerken en hoeft u dus niet in 1 keer voor alle ruimtes nieuwe plafondplaten aan te schaffen. Is dit niet mogelijk omdat het om 1 grotere ruimte gaat? Dan adviseren we een plafondplaat te kiezen die het meest in de buurt komt bij uw oude plafondplaat. Komt u er in deze zoektocht niet uit neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

AfbouwTotaal helpt u graag verder!

Zo zijn er dus verschillende voordelige manieren om uw systeemplafond te renoveren. Dus doe hier uw voordeel mee! Nog een laatste kleine tip: als uw plafondplaten vervangt kies dan voor de nieuwe producten. We merken dat we nog steeds de oudere plafondplaten zoals Armstrong Sahara en Armstrong Tatra veel verkopen. Logisch als u maar een aantal kapotte plafondplaten heeft. Echter zijn deze plafondplaten qua waardes en looks achterhaald. Zo zijn ze op het gebied van vochtbestendigheid, geluidsabsorptie en brandwerendheid stukken minder dan de nieuwe generatie tegels.

De nieuwere generatie tegels zoals Rockfon Krios, Rockfon Blanka, Armstrong Perla OP of de Armstrong Sierra zijn goede voorbeelden van nieuwe en goede plafondplaten. Dit geld zowel voor de waardes als voor de structuur als voor de prijs. Zo heeft u de Armstrong Sierra vrijwel voor hetzelfde geld als de Armstrong Tatra. Tevens gaan deze plafondplaten nog jaren mee en zullen de markt dan ook voorlopig niet verlaten.

Hopelijk kunt u wat met deze tips voor het renoveren van uw systeemplafond.

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!