3 Gouden Tips bij het vervangen van uw Systeemplafond
Wil je aan de slag met het vervangen van je systeemplafond? Dan helpen wij je graag in deze blog. Je kunt geconfronteerd worden met verschillende problemen zoals gebroken plafondplaten, waterschade of andere beschadigingen. Het kan lastig zijn om te bepalen welke plafondplaten je nodig hebt, vooral omdat er online honderden opties beschikbaar zijn. Een belangrijk punt daarbij is dat het vervangen van je systeemplafond niet te veel geld mag kosten, maar wel moet zorgen voor een duidelijke verbetering van de ruimte. Hier volgen drie gouden tips om het vervangen van je systeemplafond zo efficiënt mogelijk aan te pakken.
Tip 1: Reken precies uit hoeveel profielen en plafondplaten je nodig hebt
Voor een effectieve renovatie van je systeemplafond is het essentieel om vooraf nauwkeurig te berekenen hoeveel profielen en plafondplaten je nodig hebt. Dit kan veel geld besparen. Je zou kunnen denken aan het bestellen van extra dozen, maar de kans is groot dat je dan van verschillende producten wat overhoudt. Door exact uit te rekenen wat je nodig hebt, houd je de kosten zo laag mogelijk. Houd er wel rekening mee dat je, als je bijvoorbeeld een plafondplaat laat vallen, mogelijk een nieuwe zult moeten bestellen. Gebruik onze plafondwijzer om precies uit te rekenen wat je nodig hebt voor het vervangen van je systeemplafond.
Tip 2: Vervang de beschadigde plafondplaten en maak het systeem schoon
Een andere optie voor het vervangen van je systeemplafond is om alleen de beschadigde plafondplaten te vervangen en het raster grondig schoon te maken. Dit kan met behulp van speciaal schoonmaakmiddel dat wij bij Afbouw Totaal aanbieden. Het kan echter lastig zijn om een oud raster dat bijvoorbeeld 25 tot 30 jaar oud is en mogelijk blootgesteld is geweest aan rook of andere vervuilende werkzaamheden, nog goed schoon te krijgen.
Tip 3: Vervang alleen de kapotte plafondplaten
Het vervangen van alleen de kapotte plafondplaten is een van de meest kosteneffectieve methoden voor het renoveren van je systeemplafond. De voordelen zijn lage kosten en snelle reparatie. Een nadeel is echter dat er vaak kleurverschil is tussen de oude en nieuwe platen, en dat oudere plafondplaten soms niet meer verkrijgbaar zijn. Een mogelijke oplossing is om één ruimte volledig te vernieuwen en de intacte oude plafondplaten te gebruiken in andere ruimtes waar kapotte platen vervangen moeten worden. Zo kun je geleidelijk nieuwe plafondplaten integreren zonder dat je direct alle ruimtes moet aanpakken.
AfbouwTotaal helpt u graag verder!
Zo zijn er dus verschillende voordelige manieren om uw systeemplafond te vervangen. Dus doe hier uw voordeel mee! Nog een laatste kleine tip: als uw plafondplaten vervangt kies dan voor de nieuwe producten. We merken dat we nog steeds de oudere plafondplaten zoals Armstrong Sahara en Armstrong Tatra veel verkopen. Logisch als u maar een aantal kapotte plafondplaten heeft. Echter zijn deze plafondplaten qua waardes en looks achterhaald. Zo zijn ze op het gebied van vochtbestendigheid, geluidsabsorptie en brandwerendheid stukken minder dan de nieuwe generatie tegels.
De nieuwere generatie tegels zoals Rockfon Krios, Rockfon Blanka en Armstrong Perla OP zijn goede voorbeelden van nieuwe en goede plafondplaten. Dit geld zowel voor de waardes als voor de structuur als voor de prijs.
Komt u er nou toch nog niet helemaal uit? Twijfel niet en neem contact met ons op via info@afbouwtotaal.com of bel ons op 085-0647296.