Het heeft even geduurd vanwege een hele drukke periode, maar het streven blijft om iedere maand een blog te creëren. Dit keer gaan we het hebben over Systeemplafonds in zwembaden.

Zoals iedereen inmiddels wel door heeft zitten we met z’n allen in een moeilijke en onduidelijke periode. Ook voor bedrijven is dit een enorm lastig pakket. We willen iedereen dan ook veel sterkte toewensen of met gezondheid of financieel last hebben van de crisis. Toch hebben we besloten om onze gedachten even af te gooien van deze crisis en ons te richten op het volgende onderwerp.

Systeemplafonds in zwembaden

Waarom zijn systeemplafonds in zwembaden belangrijk? Wat zijn de voordelen? Wat gebeurt er als simpelweg maar een systeemplafond in word ‘gegooid’? In deze blog vindt u antwoord op al deze vragen.

Vochtbestendigheid

Zwembaden hebben, zoals u weet, een hoge percentage chloordampen, sterke schommelingen in de temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor is het belangrijk dat uw plafond bestendig is tegen deze ‘zware’ omstandigheden. Wat betekent dit?  Dit betekent dat u in ieder geval een plafondplaat nodig heeft met een hoge vochtbestendigheid. Wanneer dit niet het geval is zal uw systeemplafond veel damp opvangen en dit zorgt voor waterschade wat resulteert in vlekken in uw systeemplafond.

Corrosie

Een ander belangrijk onderdeel is corrosie. Door de hoge luchtvochtigheid in een zwembad zijn metalen delen kwetsbaar. Het is dan van belang dat deze delen speciaal behandeld zijn. Uw systeemplafondraster is een groot risico als u hier op denkt te besparen. De veiligheid daarvan is namelijk afhankelijk van de zwakste schakel. Dit betekent dat alle onderdelen van uw systeemplafond moeten voldoen aan dezelfde eisen met betrekking tot bescherming tegen corrosie. Wat moet u doen?  Om deze reden is het essentieel dat uw systeemplafond behandeld is bij montage. Zo zijn er voor uw systeemplafondraster speciale corrosie werende profielen. Voor uw afhangers zijn er speciaal behandelde snelhangers. Deze kunnen vooraf besteld worden, maar ook bij montage behandeld worden. Als u toch kiest voor een normaal systeem zal er grootschalige corrosie plaatsvinden. Dit kan resulteren in vallende plafondplaten of erger een totaal systeemplafond wat naar beneden valt. Er zijn al eerdere incidenten te vinden waarin deze ongevallen zorgen voor gewonden of misschien zelfs erger. Dat willen we uiteraard te allen tijde voorkomen.

Geluidsoverlast

Geluidsoverlast in een zwembad. U kent het wel. Een plek waar veel kinderen, jongeren en soms zelfs volwassenen???? spelen en veel lawaai veroorzaken. Dit kan zorgen voor irritaties en zelfs gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en oorpijn.

Systeemplafonds hebben de eigenschap dat ze het geluid veel kunnen absorberen. Er zijn platen die tot 100% van het geluid absorberen. Voor een zwembad is dit een erg mooie eigenschap. Dit zorgt ervoor dat er niet overdreven veel geluidsoverlast veroorzaakt wordt in het zwembad. Wat als u het niet doet? Er is dan een kans dat de klant de volgende keer eerder wegblijft. Als zwembad eigenaar wilt u natuurlijk niet dat mensen zich niet op hun gemak voelen in uw zwembad. Daarom  zijn geluidsabsorberende platen van cruciaal belang voor systeemplafonds in zwembaden.

Stootvastheid

In een aantal gevallen is de stootvastheid een belangrijke factor in een zwembad. Zo wordt er in verschillende zwembaden met ballen of andere voorwerpen gespeeld. Dit zou natuurlijk geen probleem moeten zijn voor uw systeemplafond. Echter indien u een standaard corrosie werend systeem plaatst liggen de plafondplaten los in het systeem. Komt hier een keer een bal tegenaan en het resultaat zal zijn dat er een plafondplaat uitvalt. Of misschien erger nog een profiel. Dit willen we uiteraard uitsluiten.

Zo heeft bijvoorbeeld Rockfon een stootvaste plafondplaat die ook nog vochtbestendig en geluidsabsorberend is. Deze plafondplaat is ook in vele verschillende maten verkrijgbaar. Kortom dé ideale plafondplaat voor een zwembad!

Eigenlijk hebben we nu nog maar een kleine samenvatting gegeven van wat de speerpunten zijn bij een systeemplafond in een zwembad. Zo zijn er nog een aantal elementen waarop gelet moet worden. Hoe wordt het systeemplafond gemonteerd? Moet het zwembad leeg voor montage? Een aantal vragen waar we u graag antwoord op geven!

Heeft u vragen heeft over dit onderwerp of over een ander onderwerp, kunt u altijd bellen (085-0647296), mailen ( info@afbouwtotaal.com)  of chatten. Wij willen u ten allen tijde te woord staan.

Volgende maand hopen we u weer te zien met weer een nieuwe blog. Tot dan!

AfbouwTotaal

Uw betrouwbare leverancier voor systeemplafonds, verlichting en Stas ophangsystemen.

Zelf eenvoudig te monteren. Voorraadproducten altijd binnen 3 werkdagen geleverd!